Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Fusilli z wiosenną nutą

Tekst i foto Gastrosfera 18-04-2012

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty20 min.-

Składniki:

200 g makaronu 4-jajecznego świderki, 1 świeży brokuł, 3 pomidory, mały słoiczek czarnych oliwek,
25 g żółtego sera w kostce (najlepiej wykorzystać żółty ser marmurkowy), 4 łyżki oliwy, 1 łyżka octu winnego, sól, pieprz do smaku.

Jak przyrządzić:

Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu tak, by nie był zbyt miękki. Po ugotowaniu przepłukać zimną wodą. Brokuł podzielić na mniejsze różyczki oraz obgotować lekko tak, by się nie rozpadał. Pomidory pokroić w ósemki, czarne oliwki w plasterki, a żółty ser w kostkę 1x1 cm. Makaron oraz warzywa włożyć do dużej miski. Z oliwy i octu przygotować sos winegret, przyprawiając go solą i pieprzem. Tak powstałym sosem polać składniki sałatki i całość wymieszać.
Bardziej wyrazistego smaku można nadać sałatce dodając do niej posiekany szczypiorek bądź pokrojone w małe kawałeczki marynowane papryczki chili.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 17.06.2013 gość

Hubert,gratuluję 1 miejsce niewątpliwie Ci się należało.Poza tym Twoja walka z Soczkiem.Świetna.Z tego co wzidiałam to była najlepsza walka turnieju.Piękna i niesamowita walka.Gratuluję raz jes... Pokaż więcej

Hubert,gratuluję 1 miejsce niewątpliwie Ci się należało.Poza tym Twoja walka z Soczkiem.Świetna.Z tego co wzidiałam to była najlepsza walka turnieju.Piękna i niesamowita walka.Gratuluję raz jeszcze Wam obojgu:) NA SMOKA!!!:)

Zgłoś 19.06.2013 gość

N5u2MT pegjyintamzq