Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

'Gdy pustki w lodówce'

Tekst i foto ruda 10-04-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?2 złprosty15 min.średnio dużo

Składniki:

- ryż lub makaron (mogą być resztki z dnia poprzedniego),
- 1-2 jajka,
- sól,
- pieprz,
- inne przyprawy do smaku,
- cebula,
- olej.

Jak przyrządzić:

Cebulkę kroimy w drobną kostkę i rumienimy na oleju; w międzyczasie rozmącone jajka mieszamy z ryżem (lub makaronem), dodajemy przyprawy - tak, jak lubimy, a potem cebulę; tak przygotowaną masę przekładamy na rozgrzaną patelnię w formie kotlecików; smażymy z dwóch stron i... gotowe!

Potrzebne przybory:

Patelnia, miska lub garnek do wymieszania potrawy, łycha.

Jak podawać?

Jako samodzielne danie - najlepiej w towarzystwie surówek.

Uwagi:

Powstała masa nie może być zbyt rzadka, bo się nam rozjedzie na patelni :)
Danie pyszne, zwłaszcza z keczupem; do środka można dodać i inne "resztki" - a więc paprykę, żółty ser, co tam kto ma w lodówce. Ja zwykle opierałam się na tej wersji oszczędnościowej - zwłaszcza pod koniec studenckiego miesiąca,gdy w lodówce i w portfelu było już pusto :)

Czas przygotowania:

15-20 min., zależy, kto ile zje:)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 03.05.2004 Alandith

rozmącone jajka mieszamy z ryżem (lub makaronem) --> co to są rozmącone jajka? :] Pozdrawiam:)

Zgłoś 18.05.2004 aga

jak dodasz nadpsute rzeczy to i boli, a jak pozostałosci, ale takie, które jeszcze "nóg nie dostają to jest ok. Jaczasem, jak mam mało czasu i nic gotowego torobię tzw. tortillę. Białka ubi... Pokaż więcej

jak dodasz nadpsute rzeczy to i boli, a jak pozostałosci, ale takie, które jeszcze "nóg nie dostają to jest ok. Jaczasem, jak mam mało czasu i nic gotowego torobię tzw. tortillę. Białka ubijam, dodaje żółtka i wszystko co jest (no może bez przesady) salami, albo kiełbase w kostkę, cebulkę, lepiej jak jest zeszklona, mogą być pomidory i papryka w kostkę, wersja pracochłonna, ale najlepsza - plasterki podsmażonych ziemniaków. Mieszam z przyprawami, ja lubię duzo pieprzu, papryki i bazylii. Wylewamy na gorący tłuszcz na patelnię tak żeby miało ok pół cm grubości; przykrywamy. Jak spód sie zetnie to przewracamy używając przykrywki lub duzego talerza, jak się połamie to nie ma tragedii, bo na wysrtawę nie idzie tylko do zgłodniałych brzuchów. Po przewróceniu posypujemy serem. Kroimy jak pizze i podajemy z ketchupem.

Zgłoś 09.07.2004 kac

aga-> to jest dzial wegetarianski,my NIE JEMY salami ani szynki. mimo wszystko pozdrawiam.

Zgłoś 15.07.2004 Alandith

No i nie dowiem się co to są rozmącone jajka?

Zgłoś 16.07.2004 a.

Rozmacone jajka to inaczej roztrzepane Mozna to wykonac widelcem. mikserem lub specjlanym drewnianym przyrzadem w kszatlcie parasolki

Zgłoś 16.07.2004 Dziadek

Zamiast oleju proponuję stopiony boczek, jest znacznie smaczniejszy

Zgłoś 28.08.2004 Alandith

Dziękuję za wyjaśnienie

Zgłoś 30.08.2004 Agata

To jest przeciez to samo co te placuszki ryzowe w dziale 'Inne'

Zgłoś 30.09.2004 arkadiusek_

sam robie cos podobnego tylko nie chce mi sie robic kotlecikow wiec podsmazam cala mazie i pycha:)

Zgłoś 28.12.2004 oluśka12

hej jedzonko może być spoko .....chciałabym byc wegatarianinem ale nie moge bo rodzice nie pozwalają ale pomysł bardzo fjny

Zgłoś 05.01.2005 rozmaryn

dania tego typu nazywamy junk food, czyli "śmieciowe jedzenie"- to ja mam inny przepis tego typu kromka chleba posmarowana najtańszą margaryną i jakis najtanszy ketchup, hihi ;)

Zgłoś 10.01.2005 jutro.pl

normalnie nie lubie gotowac ale trzeba przyznac ze z tym to rzaden problem! oby tak dalej!

Zgłoś 15.01.2005 Martana

Zgłoś 19.01.2005 Kasiunia

Cześć Ruda - danie pycha i proste. Do Kaca -dział wegeteriański jest nie tylko dla wegeterian, a w składnikach mięsnych nie zauważyłam.

Zgłoś 21.01.2005 hEx

Siemka :)

Oj studiowalo sie studiowalo...

I przepisik jest rewelacyjny - jak Aga pisala zwykle wykorzystywany pod koniec miesiaca :)

Z mojej strony moge tylko dodac, ze wers... Pokaż więcej

Siemka :)

Oj studiowalo sie studiowalo...

I przepisik jest rewelacyjny - jak Aga pisala zwykle wykorzystywany pod koniec miesiaca :)

Z mojej strony moge tylko dodac, ze wersja z ziemniakami jest tez pyszna - zamiast ryzu czy makaronu dajemy ziemniaki(juz ugotowane) pokrojone w plasterki i smazymy razem na patelni pod przykryciem. Mozna dodac jeszcze pieczarki, ale to juz dla "kasiastych";)

Wiecej takich przepisow - smacznie nie znaczy drogo:)

hEx

Zgłoś 22.01.2005 hih

KOso, szkoda, ze ktos kiedys nauczyl cie pisac

Zgłoś 08.02.2005 ALA

Ale niektrzy to naprawde hamy nie tylko tu, ale w innych komentarzach jedyne co potraficie to krytykowac !!! GRATULUJE zerowego INTELEKTU. Moze krytykujac innych chcecie sami sie dowartosciowac ... Pokaż więcej

Ale niektrzy to naprawde hamy nie tylko tu, ale w innych komentarzach jedyne co potraficie to krytykowac !!! GRATULUJE zerowego INTELEKTU. Moze krytykujac innych chcecie sami sie dowartosciowac JESTESCIE ZALOSNI wlasnie zal mi was

Zgłoś 08.02.2005 JUNIOR

Ludzie pochwalcie przepis bo jest szybki i łatwy,a ten wegan czy wagon ha ha ha napisał ten komentarz prawie rok wstwcz NIE KOMENTUJCIE TEGO JUŻ!!!!!! PRZEPIS ZAJEBISTY I PROSTY!!!!!

Zgłoś 08.02.2005 JUNIOR

Ludzie pochwalcie przepis bo jest szybki i łatwy,a ten wegan czy wagon ha ha ha napisał ten komentarz prawie rok wstwcz NIE KOMENTUJCIE TEGO JUŻ!!!!!! PRZEPIS ZAJEBISTY I PROSTY!!!!!

Zgłoś 13.02.2005 Feria

Do Ciekawej: Sadzac po Forum o2 nie ma tu operatorow. :-(

Przepisik prosty i sprytny, gratuluje!!!

Zgłoś 01.03.2005 vanilla

Ja wegetarianką nie jestem, ale teraz jest post a więc nie jem mięska:)

Przepis świetny i na pewno będzie wypróbowany. Szkoda tylko, że jestem ciut zniesmaczona niektórymi komentami...
Pokaż więcej

Ja wegetarianką nie jestem, ale teraz jest post a więc nie jem mięska:)

Przepis świetny i na pewno będzie wypróbowany. Szkoda tylko, że jestem ciut zniesmaczona niektórymi komentami...

No cóż... Nikt nie obiecywał, że na forach kulinarnych zbiera się sama intelektualna śmietanka... A szkoda

Zgłoś 02.03.2005 Ada

Powiem tak to danie ujdzie w tloku :/ Nie smakuje mi zabardzo:|

Zgłoś 02.03.2005 ajka

ja nie zrobiłam z tago kotlecikow tylko wylalam cało mase na patelnie i zrobilam z tego "jajecznice ryżową"

jest ok

Zgłoś 11.03.2005 Mama

Dodaję swój przepis na pustki w lodówce.

Ziemniaki ugotowane i poduszone pozostałe z dnia poprzedniego, jajko, sól, pieprz ( jak kto lubi może być papryka w proszku ), trochę mąki ziemnia... Pokaż więcej

Dodaję swój przepis na pustki w lodówce.

Ziemniaki ugotowane i poduszone pozostałe z dnia poprzedniego, jajko, sól, pieprz ( jak kto lubi może być papryka w proszku ), trochę mąki ziemniaczanej ( na wyczucie) "ciasto" powinno być "lżejsze" niż na paluszki. Formujesz kotleciki i obsmażasz na oleju. Wskazane surówki, jak również sos robiony w tym samym dniu co kotleciki lub z dnia poprzedniego ( grzybowy, pozostały z mięsa, pomidorowy, wegług uznania i smaku). Polecam wszystkim za wyjątkiem WEGANA, który nie jest wart odwiedzać tej strony.

Zgłoś 17.03.2005 Polcia

Podziwiam tych co potrafią zrobic coś z niczego. a w dzisiejszej rzeczywistości te pustki w lodówce zdarzają się pewnie wielu z nas. Takie czasy! a widoki na przyszłość też nieciekawe. Pozdrawia... Pokaż więcej

Podziwiam tych co potrafią zrobic coś z niczego. a w dzisiejszej rzeczywistości te pustki w lodówce zdarzają się pewnie wielu z nas. Takie czasy! a widoki na przyszłość też nieciekawe. Pozdrawiam!

Zgłoś 07.04.2005 Kaga

Ja znam podobne danie. Przygotowuje się je z ugotowanego ryżu, jajek, cebuli i przyprawy zwanej "sharma"(ale curry też się nadaje). Trzeba najpierw przygotować mało ściętą jajecznicę i... Pokaż więcej

Ja znam podobne danie. Przygotowuje się je z ugotowanego ryżu, jajek, cebuli i przyprawy zwanej "sharma"(ale curry też się nadaje). Trzeba najpierw przygotować mało ściętą jajecznicę i jeszcze chwilę podsmażyć ją z ryżem i przyprawą. Też proste i tanie:)

Zgłoś 08.04.2005 maga

To danie bardzo mi się podoba, zwłaszcza, że w lodówce często (przynajmniej u mnie), pozostają resztki i nie wiem co z nimi robić.

Pozdrawiam

Zgłoś 19.04.2005 Rycho

a przepis jest ok tylko jescze trochi kiełby do tego

Zgłoś 14.05.2005 scovron

Wegan, po twoim żałosnym komentarzu sądzę że jesteś niedojrzałym małolatem, który większość czasu spędza na dłubaniu w nosie (zresztą prawdopodobnie na więcej cię ne stać). Twój komentarz to pop... Pokaż więcej

Wegan, po twoim żałosnym komentarzu sądzę że jesteś niedojrzałym małolatem, który większość czasu spędza na dłubaniu w nosie (zresztą prawdopodobnie na więcej cię ne stać). Twój komentarz to poprostu maxymalna porażka. Żal mi ciebie.

Nara dzieciaku

Zgłoś 19.05.2005 karolina

świetny przepis!!cieszę się,że wpadł ktoś na pomysł zrobienia "czegoś z niczego"!!bardzo proste, skromne a jednocześnie oryginalne!! dzięki i pozdrawiam twórcę!!

Zgłoś 19.05.2005 doro

no tak rzeczywiscie zawsze zostaje tylko ryż albo makaron:), do tego troche jarzynek i naprawde wychodzi pyszne danie:)

a jezeli chodzi o kulture w pozostalych komentarzach, to lepiej zal... Pokaż więcej

no tak rzeczywiscie zawsze zostaje tylko ryż albo makaron:), do tego troche jarzynek i naprawde wychodzi pyszne danie:)

a jezeli chodzi o kulture w pozostalych komentarzach, to lepiej zalozcie sobe bloga po polsku na ruskiej stronie to doipero przezyjecie szok! to sie nazywa kultura;P

Zgłoś 25.05.2005 Hazuki-chan

wspaniały przepis sama czegoś takiego próbowałam i to działa!!!

Zgłoś 28.05.2005 Kojotwilus

Witam wszystkich Wegetarian bardzo serdecznie !!!

Bardzo chciałbym przejsc na dietę wegetarianską ale niebardzo wiem od czego zacząć.Bardzochetnie spotkałbym sie z kims z okolic gliwic i ... Pokaż więcej

Witam wszystkich Wegetarian bardzo serdecznie !!!

Bardzo chciałbym przejsc na dietę wegetarianską ale niebardzo wiem od czego zacząć.Bardzochetnie spotkałbym sie z kims z okolic gliwic i porozmawial.

Zgłoś 21.06.2005 głodomor

dobre, tanie , smaczne i bardzo , bardzo oszczędne. gratulacje pomysłekstra. ( najlepsze pomysły to te najproszcze ). najedzony.

Zgłoś 02.08.2005 ma

Pycha ja jeszcze dodaję czasami innych przypraw i warzywek.A ten no ten tam ta patologia czemu pozwalają takim kożystać z kompa.pozdrawiam

Zgłoś 05.08.2005 glodna

a jak to zrobic zeby sie na patelni nie `rozlazlo`?

Zgłoś 10.08.2005 gwiazdka

Bardzo dobre i naprawde polecam. Wazne, abysmy nie marnowali jedzenia, jesli kolo nas nie ma czworonoga, ktory chetnie zjadlby nasze reszteczki (oprocz ziemniakow, bo ponoc sie nie daje zwierzet... Pokaż więcej

Bardzo dobre i naprawde polecam. Wazne, abysmy nie marnowali jedzenia, jesli kolo nas nie ma czworonoga, ktory chetnie zjadlby nasze reszteczki (oprocz ziemniakow, bo ponoc sie nie daje zwierzetom). A tak a'propos, nie mozna juz usunac tego komentarza, ktory psuje caly urok tej strony?

Zgłoś 15.08.2005 maniek

ludzie jak macie resztki nadpsute w lodowce to wy sie lepiej zacznijcie ciac.Moim zdaniem to jest dobrze zrobic cos z niczego.

Zgłoś 15.08.2005 zuzia

ludzie jacy wy jestescie inni!!!!!!! nie musicie tego przepisu krytykowac!! poprostu tego nie robcie tezmacie problem!!!! A do rudej to naprawde dobre tylkoja robie bez jajek!!! a te skladniki ... Pokaż więcej

ludzie jacy wy jestescie inni!!!!!!! nie musicie tego przepisu krytykowac!! poprostu tego nie robcie tezmacie problem!!!! A do rudej to naprawde dobre tylkoja robie bez jajek!!! a te skladniki to nie smieci!!!

Zgłoś 21.08.2005 netka

Ruda,

Skąd to znamy, co??? Koniec miesiąca w lodówce echo

No to ładnie, trzeba sobie przecież jakos radzić!!!

Zgłoś 26.08.2005 karolcia

powiem tak ... jetem w szwajcari, mialam mega wielki problem co ugotowacszybko i smacznie ludziom ktorzy nie jedza miesa ten przepis jest fantastyczny... dzieci juz nie czekaja na obiad 1h tylko... Pokaż więcej

powiem tak ... jetem w szwajcari, mialam mega wielki problem co ugotowacszybko i smacznie ludziom ktorzy nie jedza miesa ten przepis jest fantastyczny... dzieci juz nie czekaja na obiad 1h tylko prawie 20 minut ... pozdrawiam

Zgłoś 28.08.2005 Aneczka

Przepis jest wporzadku,musze sprobowac.A co do vegan-troli wszedzie pelno i chyba najlepiej ich ignorowac.Veganie nie jedza jajek ale to absolutnie nie jest powod zeby obrazac innych i kieowac d... Pokaż więcej

Przepis jest wporzadku,musze sprobowac.A co do vegan-troli wszedzie pelno i chyba najlepiej ich ignorowac.Veganie nie jedza jajek ale to absolutnie nie jest powod zeby obrazac innych i kieowac do nich take slowa.

Zgłoś 09.09.2005 I@

.... i o to mu chodzi przecież, ale musi mieć z Was ubaw !!!!

Zgłoś 09.09.2005 SPOKO

DoO

wszystkich oburzonych :D

NA 100% zagadzam sie z I@; Aneczka i jeszcze pare osob

sluchajcie jezeli naprawde zalezy wam aby hmm ludzie?????pkroju weganomanii spadli stad... Pokaż więcej

DoO

wszystkich oburzonych :D

NA 100% zagadzam sie z I@; Aneczka i jeszcze pare osob

sluchajcie jezeli naprawde zalezy wam aby hmm ludzie?????pkroju weganomanii spadli stad, to porosze was wszystkich nie komentujmy jego zachowania bo faktycznie on sie dobrze bawi i osiagnal to o co mu chodzilo,a wiec nie dajmy sie prowadzic za nos takiej osobie .

Poza tym wszyscy juz wiedza co on soba prezetuje wiec nie znizajmy sie do tego poziomu (choc niektore kometarze wcale mu nie ustepuja :( )

JEGO POPROSTU NIE MA -i to bedzie dla niego najlepsza kara

Pszepis jest ok. ja go jednak robie tak na luzno -mieszam w patelnii ale nie wysuszam tylko tak delikatnie przesmazam zeby byl lekko wilgotny i nie zawsze robie tylko ryz lub tylko makaron czasami mieszam rozne weglowodany i zawsze jest dobre a najwazniejsz -SZYBKIE

Zgłoś 14.09.2005 zoff

ja wlasnie mam maly kryzys w lodowce wiec chetnie wykorzystam ten przepis moze byc smaczne

Zgłoś 21.09.2005 klawisz

nikt nie poumiera, ja jestem mięstożerna, a mój mężczyzna to weguś i jestem zmuszona szukać, wymyślać, szukać i wymyslać i dlatego od kilku lat ma 2 patelnie...

Zgłoś 24.09.2005 roksana

jadlam cos takiego u mojego chlopaka.i jest naprawde smaczne.szybkie i proste.tylko ze trzeba duzo przypraw dac bo bedzie mdle.chyba tez by bylo dobre ze szczypiorkiem, nie?

Zgłoś 07.11.2005 Natusia

Bardzo fajny przepis, wydaje mi się, że przeważnie wypowiadają się ludzie, którzy sami nie gotują, mamusia im przynosi pod "nosek" wszystko, a to chudziutką szynke, nie przejmuj sie ko... Pokaż więcej

Bardzo fajny przepis, wydaje mi się, że przeważnie wypowiadają się ludzie, którzy sami nie gotują, mamusia im przynosi pod "nosek" wszystko, a to chudziutką szynke, nie przejmuj sie komentarzami Pozdrawiam Natuśka

Zgłoś 09.11.2005 madzik

danie takie nie za bardzo do najedzenia się ale możebyć,jednak u mnie nigdy nie moźe być pusto w lodówce.pozdrowionka ruda!

Zgłoś 16.11.2005 Agniecha

Gdzieś wśród komentarzy znalazłam przepis Mamy, która proponuje kotleciki ziemniaczane. Ja mam podobny przepis, jadłam u Siostry i zajadała się cała rodzina, łącznie z kapryśnymi dziećmi. Otóż u... Pokaż więcej

Gdzieś wśród komentarzy znalazłam przepis Mamy, która proponuje kotleciki ziemniaczane. Ja mam podobny przepis, jadłam u Siostry i zajadała się cała rodzina, łącznie z kapryśnymi dziećmi. Otóż ugotowane ziemniaki, mąka (1/3 w stosunku do ziemniaków), jajko i cukier + cukier wanikiowy. Ugnieść ciasto jak na kopytka i usmażyć. Takie słodkie kotleciki można podac z cukrem-pudrem, lub ze śmietaną jak kto woli. Może trochę bardziej czasochłonne, ale z pewnością tanie.

Zgłoś 19.11.2005 beata

Ruda swietny przepis! MAsz jeszcze jakies? jesli tak to umiesc=)

Zgłoś 23.11.2005 Martana

Wiecie co, tak na marginesie - jak pustki to znaczy, ze nic nie ma to do ciezkiej cholery jak ja znajde makaron i jajka? same wyrosna?

Zgłoś 26.11.2005 Dziki

Jestem miesożercą i lubie to ale nie stronie od wynalazków. Przepis OK. Szacuneczek dla wszystkich wegetarian i nie tylko!

Zgłoś 28.11.2005 barbara z niemiec

twoj przepis to nie tylko oszczedny ale tez super smakuje.dziekuje i zycze wszystkiego co piekne nie tylko w kuchni .pa pa

Zgłoś 01.12.2005 mona

litości kto się tym naje,pies by tego nie ruszył. Tydzień o takim jedzeniu i można się kłaść i czekać na śmierć głodową.Dieta niesamowita, dajcie coś pozywnego

Zgłoś 01.12.2005 marek524

Do "mona" a co ty wogóle jadasz, że tak krytykujesz

Zgłoś 02.12.2005 mona

do marka524. To co wegan proponuje to jest bardzo ubogie, ja jako osoba w ciągłym ruchu potrzebuje czegoś bardziej pożywniejszego a nie jakieś resztki, jakaś może pełnowarzywna suróweczka a nie ... Pokaż więcej

do marka524. To co wegan proponuje to jest bardzo ubogie, ja jako osoba w ciągłym ruchu potrzebuje czegoś bardziej pożywniejszego a nie jakieś resztki, jakaś może pełnowarzywna suróweczka a nie ochłapy z poprzedniego dnia ubogie w kalorie a co się z tym wiąże to ubogie w witaminy. Pozdrawiam

Zgłoś 09.12.2005 majajab

wegan jestes zalosny

Zgłoś 02.01.2006 Martana

Zgłoś 02.01.2006 Martana

Mona, nie zycze ci tego panienko od witaminek ale kiedys przyjdzie taki dzien, w ktorym otworzysz lodowke i znajdziesz przeterminowane mleko, stare jajko i makaron ugotowany tydzien wczesniej dl... Pokaż więcej

Mona, nie zycze ci tego panienko od witaminek ale kiedys przyjdzie taki dzien, w ktorym otworzysz lodowke i znajdziesz przeterminowane mleko, stare jajko i makaron ugotowany tydzien wczesniej dla psa, zapomniany, gdzies w kacie trzeciej polki. W kieszeni natomiast znajdziesz 30 groszy. Moze wtedy przestaniesz robic z siebie idiotke.

Zgłoś 08.01.2006 Ivy

Jestem studentką, więc u mnie ani czasu ani kasy, zatem przepis doskonały. Słyszalam już o czymś takim, nazywało się omlet po żydowsku: jajka+ryż+zioła, pycha:) Poza tym widzę, że zrobiła się po... Pokaż więcej

Jestem studentką, więc u mnie ani czasu ani kasy, zatem przepis doskonały. Słyszalam już o czymś takim, nazywało się omlet po żydowsku: jajka+ryż+zioła, pycha:) Poza tym widzę, że zrobiła się polemika na temat kultury, można powiedzieć, że przyjemne z pożytecznym:D

Zgłoś 11.01.2006 aza

gratulacje przepis wspaniały

Zgłoś 21.02.2006 ola z danii

Tylko nie dodawajcie lepszego ryzu typu basmanti bo placuszki beda sie rozchodzily po patelni

pozdrawiam

Zgłoś 24.01.2006 sylaj

PRZECZYTAŁAM WASZE KOMENTARZE OD POCZĄTKU DO KOŃCA I SZCZERZE MÓWIĄC BRAK MI SŁOW!!! POŁOWA LUDZI POWINNA ISC DO LEKARZA I DOGŁĘBNIE SIE PRZEBADAĆ!!! LUDZIE TO JEST STRONA Z PRZEPISAMI A ... Pokaż więcej

PRZECZYTAŁAM WASZE KOMENTARZE OD POCZĄTKU DO KOŃCA I SZCZERZE MÓWIĄC BRAK MI SŁOW!!! POŁOWA LUDZI POWINNA ISC DO LEKARZA I DOGŁĘBNIE SIE PRZEBADAĆ!!! LUDZIE TO JEST STRONA Z PRZEPISAMI A NIE PODRZĘDNA KNAJPA Z PIWEM !!!!

A TY RUDA TRZYMAJ SIE OBY TAK DALEJ!!!

Zgłoś 28.01.2006 lipny_stefan

Witam serdecznie i pozdrawiam zwaśnione strony!

Czytając Wasze komentarze szczerze się ubawiłem, naprawdę!

Lektura komentarzy jest niewątpliwie bardziej pasjonująca od samego pr... Pokaż więcej

Witam serdecznie i pozdrawiam zwaśnione strony!

Czytając Wasze komentarze szczerze się ubawiłem, naprawdę!

Lektura komentarzy jest niewątpliwie bardziej pasjonująca od samego przepisu... Cóż, nie wszyscy obdarzeni są dobrym smakiem, ale tak ma właśnie być! No i jeszcze ta wolność słowa... (łezka się w oku niektórych pewnie kręci na wspomnienie minionej epoki:-).

Na koniec życzę Wam, obyście nigdy nie mieli Niemców w lodówce i nie musieli wdrażać takich bieda-przepisów.

Zgłoś 02.02.2006 sacha

Czesc,dzis postanowilam skorzystac z Twojego przepisu,przyrządzając "kotleciki" na spozniony obiadek mojemu chłopakowi i sobie.ciekawa jestem czy mi wyjdzie;)dziekuje za pomysł i pozdr... Pokaż więcej

Czesc,dzis postanowilam skorzystac z Twojego przepisu,przyrządzając "kotleciki" na spozniony obiadek mojemu chłopakowi i sobie.ciekawa jestem czy mi wyjdzie;)dziekuje za pomysł i pozdrawiam

Zgłoś 04.02.2006 joja33

Przepis OK .

Ale się usmiałam cztając powyższe posty.

Pozdrawiam.

Zgłoś 11.02.2006 sliwka

no halo ja tak sobie wpadłam na chwilke na ten dział a tu proszę ..)ja również się usmiałam czytając te posty.Gratuluję wszystkim tym, którym ten przepis się podobał i smakował.Kolejny dowód na ... Pokaż więcej

no halo ja tak sobie wpadłam na chwilke na ten dział a tu proszę ..)ja również się usmiałam czytając te posty.Gratuluję wszystkim tym, którym ten przepis się podobał i smakował.Kolejny dowód na to że niewielkim kosztem można zrobić coś naprawde dobrego:)

Zgłoś 13.02.2006 Ksiądz Komandos Perejra

WEGAN NA PREZYDENTA!!!!!!! Weganku drogi ujawnij się, dawno nikt takiej sensacji nie wzbudził jednym prostym komentarzem, będę na ciebie głosował

Zgłoś 14.03.2006 myszka

jezeli chodzi o podany czas przygotowania to niezla sciema 15minut jak ryz gotuje sie 20minut a gzie smazenie polcz najpierw czas a potem go podawaj

Zgłoś 16.03.2006 mała

ale ona wyraźnie napisała, że "resztki z poprzedniego dnia", więc nie musisz go już gotować...

Czytajcie dokładnie :)

Zgłoś 09.04.2006 ewah

Przepis jest prosty i kuszący ale niestety w smaku nijaki, mdły, po prostu niesmaczny. Trudno jednak oczekiwać zeby ryż i cebula dały wykwintny smak.... Pozdrawiam wszystkich którym mimo wszystk... Pokaż więcej

Przepis jest prosty i kuszący ale niestety w smaku nijaki, mdły, po prostu niesmaczny. Trudno jednak oczekiwać zeby ryż i cebula dały wykwintny smak.... Pozdrawiam wszystkich którym mimo wszystko smakowało!

Zgłoś 17.04.2006 Barsuciok

Obrzydza mnie to wszystko!!! (';...;')

Zgłoś 26.04.2006 Kasia

Bardzo dobre wyszly chociaz mozna by jeszcze ten przepis udoskonalic

Zgłoś 03.05.2006 baska

proponuje nie robic nic na boczku czy słoninie tylko własnie na oleju. zacznijcie troche dbac o swoje zdrowie

Zgłoś 04.05.2006 magda

Muszę spróbować to zrobić, ciekawe co wyjdzie, w sumie ja to zjem wszystko, ale mój ojciec jest b. kapryśny nic mu nie smakuje, chociaż sam też robił sobie coś takiego i wyglądało średnio

... Pokaż więcej

Muszę spróbować to zrobić, ciekawe co wyjdzie, w sumie ja to zjem wszystko, ale mój ojciec jest b. kapryśny nic mu nie smakuje, chociaż sam też robił sobie coś takiego i wyglądało średnio

Zgłoś 17.05.2006 Ewka

gdybys mial ograniczona kase,to takbys niegardzila ty daniem.Z wyobraznia mozna zrobic z tego niezla uczte,i nieczuc sie jak biedak.pozdrawiam bogaczy:-)))

Zgłoś 22.05.2006 magdulak

powinnaś jeszcze dodać, iż ryż lub makaron powinien być wcześniej ugotowany. pozatym przepis ok!

Zgłoś 29.05.2006 Kotka

Nie jestem wegetarianinką:D ale to jest spoko przepis, i potępiam tych co goi krytykują, ponieważ to tani dobry przepisi moshe to zrobic nawet dziecko. Bo co w tym skomplikowanego?:D Pozdro ;)Pokaż więcej

Nie jestem wegetarianinką:D ale to jest spoko przepis, i potępiam tych co goi krytykują, ponieważ to tani dobry przepisi moshe to zrobic nawet dziecko. Bo co w tym skomplikowanego?:D Pozdro ;)

Zgłoś 10.06.2006 grzanka

rozmacone znaczy roztrzepane!!!!!!

Zgłoś 11.06.2006 rudzia

jak tym wszystkim "mądrym" co tak krytykują jedzenie zajrzy głód w d..e to zjedzą wszysko, nawet jak podadzą to na nieumytej podłodze- to dla przypomnienia pozdrawiam

Zgłoś 17.06.2006 ret

FAjny przepis ja najlepiej na upały lubię ziemniaki z maślanką ,supertanie i smaczne .pozdrawiam

Zgłoś 20.07.2006 dand

dobre zwłaszcza dla niewybrednych i naprawdę głodnych

Zgłoś 30.07.2006 azra

ok dodaj do tego serek topiony fajne dzieki

kuchnia polska

Zgłoś 24.08.2006 PRAWDZIWA Martana

Jestem rozbestwiona i rozpuszczona jak dziadowski bicz ale kiedy nad ranem wrocilismy z moim mezczyzna z wakacji to w lodowce bylo jedno jajko, w szafce znalazlam saszetke ryzu, On (facet, nie r... Pokaż więcej

Jestem rozbestwiona i rozpuszczona jak dziadowski bicz ale kiedy nad ranem wrocilismy z moim mezczyzna z wakacji to w lodowce bylo jedno jajko, w szafce znalazlam saszetke ryzu, On (facet, nie ryz) jak zawsze jest glodny, wiec pokusilam sie i zrobilam takie placki, solidnie przysmazone, posypalam odrobina prazonej cebulki - On, tez rozpuszczony zajadal sie tym sniadankiem. PS - wieczorem byla panga w pomaranczach ale wierzcie mi - te placuszki ryzowo - jajeczne sa poprostu bardzo dobre i juz:) Pozdrawiam.

Zgłoś 25.08.2006 Grazyna

Swego czasu a bylo to dosc dawno.....wyjechałam do brata do Niemiec...pamietam ,gdy poczestowała mnie ,,tatarem''.....kazal zamknac oczy ,poczułam tatar.........to byla bułeczka z mas... Pokaż więcej

Swego czasu a bylo to dosc dawno.....wyjechałam do brata do Niemiec...pamietam ,gdy poczestowała mnie ,,tatarem''.....kazal zamknac oczy ,poczułam tatar.........to byla bułeczka z masełkiem ,na to drobno pokrojona cebulka i zalana koniecznie] przyprawa maggi-sprobujecie ,zamkniejcie oczy i posmakujcie:) Mnie smakowało-co Wy na to.?

Zgłoś 01.09.2006 martin

Swietny przepis! Wyprobowalem kiedys po powrocie z dlugiej, zakrapianej imprezy, gdy wszyscy byli potwornie glodni. W lodowce mialem jeszcze zamrozona piers z kurczaka. Rozmrozilem w mikrofalowc... Pokaż więcej

Swietny przepis! Wyprobowalem kiedys po powrocie z dlugiej, zakrapianej imprezy, gdy wszyscy byli potwornie glodni. W lodowce mialem jeszcze zamrozona piers z kurczaka. Rozmrozilem w mikrofalowce i usmazylem pokrojona niedbale w paski.

Zgłoś 20.09.2006 mona

rozmącone jajka to jajka które wbijamy do np. kubka i mieszamy, kiedy białko z żółtkiem się złączy to otrzymamy jajka ROZMĄCONE to tak na głupi rozum.

Zgłoś 20.09.2006 Adee

jaaa on nie wie co to "rozmącone jajka"... ja bym powiedział ale sam nie wiem...

Zgłoś 19.10.2006 maryna

Po co tyle zachodu. Lepszy jest ryż /MOŻE BYĆ UGOTOWANY NA MLEKU LUB PÓŁ NA PÓŁ Z WODĄ/ z utartym jabłkiem i cynamonem posypany cukrem. pycha.

Zgłoś 15.02.2007 PRZERAŻONA BIDĄ

biedny kraj ,biedne przepisy i do czego doszło...zastanówmy sie oddając głos podczas nastepnych wyborów prezydenckich (ODDAJ GŁOS NA KONONOWICZA)

Zgłoś 08.02.2007 Samo "rzycie"

Ciekawy pomysł ale jak NIC nie ma w lodówce to skąd masz jajka, cebulę, olej itp.? Chyba że lodówka stoi osobno a jedzenie obok ;)

Zgłoś 07.02.2007 WoW...

"Gdy pustki w lodowce"...? To co mam wpieprzac caly rok klopsy z makaronu? :-)

Zgłoś 05.02.2007 seth

z ryzem jest super tylko nieprzesadzać ze smażeniem bo ryż na patelni robi sie twardy

Zgłoś 08.01.2007 Riviera

pycha,pycha!!!!!!! sam często jak nie mam czasu,albo obficie wyścielonej jedzeniem lodówki to robie podobne rzeczy.ps. preferuje do tego dania bardziej makaron niż ryż.pozdrowienia Ruda

Zgłoś 10.01.2007 Krzysztof

Na kanale travel widziałem jak japońce podają do gotowanego ryżu surowe jajko, mieszają z ryżem i am, am...

Makaron zwykle zostaje, bo trudno wyczuć ile go pójdzie... Ja czasami odsmażam ... Pokaż więcej

Na kanale travel widziałem jak japońce podają do gotowanego ryżu surowe jajko, mieszają z ryżem i am, am...

Makaron zwykle zostaje, bo trudno wyczuć ile go pójdzie... Ja czasami odsmażam go na oleju, sól, pieprz, słodka papryka w proszku (czasem dodaję resztki wędlin, żółty ser itp.). Na koniec polewam keczupem na patelni. Daje się tym "kichę zapchać"...

Zgłoś 14.01.2007 jajco

rozmacone to rozmieszane glabie jeden

Zgłoś 31.05.2007 k.atie

od razu po przeczytaniu poszlam do kuchni:)

polecam z zoltym serem :)

Zgłoś 07.06.2007 miska24

brzmi smakowicie napewno sprubóje

Zgłoś 07.06.2007 niewiadoma

mokaron lub ryż ma być ugotowany czy surowy