Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Gofry a`la pizza

Tekst i foto Emilka 24-02-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
88 złprosty8 min.257

Składniki:

- 100 g miękkiego masła
- 3 jajka
- 75 g mąki ziemniaczanej
- 75 g mąki wrocławskiej
- 1/2 łyżki proszku do pieczenia
- 100 ml mleka
- 1/2 łyżki bazylii
- 1/2 łyżki tymianku
- 1/2 łyżki oregano
- sól
- pieprz
- tłuszcz do posmarowania
- kilka plasterków szynki
- ser mozzarella
- oliwki

Jak przyrządzić:

Masło ubić z jajkami. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i połączyć z mlekiem. Doprawić przyprawami i wypiec. Na upieczone gofry położyć szynkę, ser, mozzarelle, oliwki i wstawić na 8 minut do piekarnika.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 08.04.2005 asia

ciekawe.na pewno wypróbuję

Zgłoś 29.04.2005 Emilka

przepraszam bardzo. podałam te plasterki szynki z przyzwyczajenia (bo zawsze tak robię) ale jeśli ma być po wegetariańsku to czywiście bez tej szynki. gofry a`la piza to prosty i naprawdę dobry ... Pokaż więcej

przepraszam bardzo. podałam te plasterki szynki z przyzwyczajenia (bo zawsze tak robię) ale jeśli ma być po wegetariańsku to czywiście bez tej szynki. gofry a`la piza to prosty i naprawdę dobry przysmak.polecam!pozdrawiam wszystkich kucharzy (i tych z doświadczeniem i tych debiutujących w kuchni :-)).

Zgłoś 10.06.2005 Aicha

Hmmm.... ? Szynka ? :> Jestem wegetarianką, czyli napewno wypróbuję później przepis, tylko, że bez szynki ;)

Pozdrawiam autorkę!

Zgłoś 12.06.2005 kucharkaJ

Witam!!

Zrobiłam i wszystkim smakują bardzo, proszą o repetę!!!Pozdrawiam!!

Zgłoś 23.06.2005 Ewa

pyszne! zrobiłam dzisiaj na śniadanko. naprawdę godne polecenia.

Zgłoś 18.07.2005 Ewelina

Dzisiaj zrobilam te gofry, polalam je tylko ketchupem i wyszly naprawde pyyyyyyyyszne!!! Polecam je zrobic, bo naprawde warto!!! Doskonale zarowno na cieplo jak i zimno. Pozdrawiam:)

Zgłoś 29.03.2006 Jacekko

Wyśmienite,dołączam się do polecających

Zgłoś 30.04.2006 Robert

Jestem kompletnym laikiem i w dodatku nie mam wagi kuchennej :/ proszę o podpowiedź ile to jest np. 100g masła albo 75g mąki. I jaka to jest mąka wrocławska i jaką inną mogę ją zastąpić. pozdraw... Pokaż więcej

Jestem kompletnym laikiem i w dodatku nie mam wagi kuchennej :/ proszę o podpowiedź ile to jest np. 100g masła albo 75g mąki. I jaka to jest mąka wrocławska i jaką inną mogę ją zastąpić. pozdrawiam Robert i z góry dziękuję za pomoc :-)

Zgłoś 05.05.2006 emilka

szklanka maki to 17dag.pozdrawiam

Zgłoś 15.10.2006 Ania

zrobilam z tzw resztek domowych - swietne na przekaske, przystawke do pochrupania - jezeli zrobi sie odpowiednio cienkie.

na blache polozylam cienkie , male placuszki z masy, zapieklam z ... Pokaż więcej

zrobilam z tzw resztek domowych - swietne na przekaske, przystawke do pochrupania - jezeli zrobi sie odpowiednio cienkie.

na blache polozylam cienkie , male placuszki z masy, zapieklam z serem, szynka, do tego na koniec troche swierzej pietruszki- wyglada i smakuje bardzo dobrze.

na zimno takze pycha