Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Gołąbki z kaszą gryczaną z grzybami

Tekst i foto mery 22-12-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
8-10--? min.-

Składniki:

Kilka (10?) liści kapusty (najlepsza włoska), szklanka kaszy gryczanej, 30dkg pieczarek (lub grzybów), gotowy sos borowikowy, 1 jajko, 1 cebulka, przyprawy: sól, pieprz, rozmaryn, oregano.

Jak przyrządzić:

Liście kapusty zblanszować, gaszę gryczaną ugotować w osolonej wodzie i odcedzić, pieczarki przesmażyć z cebulką, odsączyć z tłuszczu. Wmieszać kaszę, pieczarki, jajko, dodać przyprawy do smaku. Farsz zawijać w liście kapusty jak na zwykłe gołąbki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym polać przygotowanym sosem (wg instrukcji na opakowaniu) zapiekać pod przykryciem około 30-40 min w temp. 170 st.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.