Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Gołąbki z soczewicą

Tekst i foto Margarita 11-09-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złśredni120 min.?

Składniki:

Kapusta, soczewica, pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, łyżka mąki, 1 jajko, przyprawy: sól, pieprz, pietruszka, majeranek.

Jak przyrządzić:

Kapustę ugotować, oddzielić liście. W tym samym czasie ugotować soczewicę, aż będzie miękka. Po ugotowaniu dodać sól, pieprz, majeranek i jajko.
Gdy liście kapusty są ugotowane, przekładać je masą z soczewicy. Formować małe gołąbki. Przygotować sos: zmieszać koncentrat pomidorowy z pomidorami z puszki, odrobiną oleju i mąką. Gołąbki włożyć do naczynia żaroodpornego i piec około 40 min.

Jak podawać?

Podawać z bułką lub ziemniakami.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.