Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Gołąbki z ziemniaków

Tekst i foto alicja 30-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty60 min.?

Składniki:

Liście kapusty, ziemniaki przygotowane jak na placki ziemniaczane (przyprawione wg uznania), sos wg uznania (najlepiej smakują z pomidorowym na ostro).

Jak przyrządzić:

Liście kapusty przygotować jak do gołąbków. Następnie faszerować przyprawionymi ziemniakami i zawijać. Wkładać do gotującej się wody (mała ilość wystarczy) jeden na drugim i parzyć około 15 min. Wyjąć na talerze i polać sosem. Smacznego! Mnie one bardzo smakują.

Uwagi:

Można je również zrobić w sosie własnym ze skwarkami.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 02.06.2006 Makucha

Bardzo smaczne są takie gołąbki. Ja dodaję też trochę utłuczonych ziemniaków ugotowanych a z surowych odlewam nieco soku. Ale polecam, są naprawdę pyszne!

Zgłoś 13.07.2006 Margolcia

Czy dodać jajko do masy ziemniaczanej?

Zgłoś 23.08.2006 tzw,mysliwskie .osobno mięso

ja dodaje 1 łyzke kaszy mannej do tego farszu, na dno kłade liscie kapusty , a nanie żeberka , a na to gołabki , sa pyszne , pachna żeberkami a dodatkowo mam mięsko z kapustką, ...miam mia... Pokaż więcej

ja dodaje 1 łyzke kaszy mannej do tego farszu, na dno kłade liscie kapusty , a nanie żeberka , a na to gołabki , sa pyszne , pachna żeberkami a dodatkowo mam mięsko z kapustką, ...miam miam

Zgłoś 11.12.2006 Beata

nie bardzo rozumiem czy to ciasto ziemniaczane ma byc surowe?????

Zgłoś 22.03.2007 ania

bez jajka, ciasto surowe, ja do tego robie smazone żeberka z duzą ilością sosu

Zgłoś 22.03.2007 ania

bez jajka, ciasto surowe, ja do tego robie smazone żeberka z duzą ilością sosu

Zgłoś 11.03.2011 maja23

a liscie kapusty gotujemy czy nie

Zgłoś 01.02.2008 jadwaw

A odsmażane - pychotka

Zgłoś 19.06.2013 gość

This info is the cat's paajmas!