Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Golonka z indyka pieczona w warzywach mojej Babci

Tekst i foto danusia-69 19-12-2012

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
430 złprosty130 min.niska

Składniki:

4 golonki, porcja włoszczyzny, 1,5 kg marchwi, 3 ziela angielskie, 2 listki laurowe, vegeta i pieprz czarny mielony 1/2 szk. oleju. Rękaw do pieczenia mięsa.

Jak przyrządzić:

Wszystkie warzywa zetrzeć na tarce na grubych oczkach a porę pokroić w paseczki. Przełożyć do rękawa-dodać przyprawy i umyte golonki. Rękaw zapiąć klipsami i porządnie wymieszać. Następnie włożyć do piekarnika ustawionego na 160 stopni na około 2,5 godziny. Kiedy rękaw spęcznieje w trakcie pieczenia, nakłuć go szpikulcem. Golonkę można sprawdzić po 2 godzinach. Kiedy mięso będzie mięciutkie, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Podawać ze świeżym chlebkiem, gotowanymi ziemniaczkami.

Uwagi:

Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.