Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Gorgonzola

Tekst i foto Blue7 08-06-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złśredni? min.?

Składniki:

- 50 dag makaronu spaghetti,
- 3 łyżki masła,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 szklanka śmietanki,
- 20 dag gorgonzoli,
- pieprz,
- ew. gałka muszkatołowa.

Jak przyrządzić:

Masło rozpuscić w garnku o grubym dnie. Dodać czosnek, chwilę smażyć mieszając.
Wlać 1/3 szklanki śmietany, wkruszyć ser, mieszać aż ser zupełnie się rozpuści (ale nie zagotować!). dodać resztę smietany, wymieszac, podgrzać, posolić, popierzyć, dodać gałkę muszkatołową.

Uwagi:

Uwielbiam :)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 13.06.2004 lalapupu

ALe mniam mniam tlusciutkie i mniamniusne :)

Zgłoś 16.06.2004 Blue7

smacznego :D

Zgłoś 22.06.2004 emgie

rewelacyjne :) zazwyczaj jadam właśnie tak ale czasami także z kawałkiem jakiegoś grillowanego miesa

Zgłoś 13.07.2004 ruda

a gdzie podział się makaron?:))

Zgłoś 13.07.2004 ruda

a gdzie podział się makaron?:))

Zgłoś 08.10.2004 Kapec

Bardzo dobre ale jeszcze lepsze sa Gnoicchi zamiast makaronu

Zgłoś 10.05.2005 Martana

Lubie Twoje przepisy ale musze ochrzanic za niedociagniecie. Jak wiadomo gorgonzola to ser, ktory jest czescia tej potrawy, to tak jakby nazwac krupnik "marchewka" albo "kasza&quo... Pokaż więcej

Lubie Twoje przepisy ale musze ochrzanic za niedociagniecie. Jak wiadomo gorgonzola to ser, ktory jest czescia tej potrawy, to tak jakby nazwac krupnik "marchewka" albo "kasza":)

Zgłoś 01.06.2005 mama

Każdy może nazywać swoje potrawy jak mu się podoba. Skrytykujmy za nazwę zupę pomidorową, wszak są w niej pomidory :-( Puknij się w główkę.

Zgłoś 14.09.2005 Fafik

tak jak można zrobić zupę pomidorową

la pasta... buahaaa

Zgłoś 15.10.2005 witja

A lazania (spolszczyłem tą nazwę, zawsze spolszczam). Jest to potrawa, w której jednym ze składników jest makaron lazania (czy jak kto woli "lasagne").

Zgłoś 02.06.2006 LAWINIA

Przepis ten znam od lat,czèsto tez go robiè.Mièdzy nami mozna uzyc polskiego rokpolu,a na koniec powinnismy wrzucic do sosu rozgniecione orzechy wloskie

Ps.nig... Pokaż więcej

Przepis ten znam od lat,czèsto tez go robiè.Mièdzy nami mozna uzyc polskiego rokpolu,a na koniec powinnismy wrzucic do sosu rozgniecione orzechy wloskie

Ps.nigdy nie dodajè soli,bo juz sama w sobie gorgonzola ma swòj smak

Zgłoś 02.06.2006 LAWINIA

zAPOMNIALAM DODAC,W PRZEPISIE NIE MA CZOSNKU

Zgłoś 13.08.2016 JimmiXS

VQgWmC http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com