Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Gotowana ryba w sosie jajecznym

Tekst i foto Azabab 09-07-2010

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty30 min.-

Składniki:

Filety z dorsza lub mintaja, 2 ziela angielskie, liść laurowy, 1 cebula, kostka rosołowa rybna, mleko, 5 jaj, natka pietruszki, masło, mąka, sól, biały pieprz.

Jak przyrządzić:

Zacznij od ugotowania ziemniaków i jaj. Ryba: Do garnka wlej trochę wody, tak aby zakryła rybę, ale nie wkładaj ryby jeszcze. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy, ew. kostkę rybną i pokrojoną cebulę. Gotuj to około 5 minut. Potem dodaj rybę i gotuj wszystko ok. 10 minut.
Sos: Zrób zasmażkę z masła i mąki, dodaj mleko i trochę wywaru z gotowanej ryby. Na koniec wrzuć posiekane jajka, natkę pietruszki, sól i pieprz.

Jak podawać?

Podawać z gotowanymi ziemniakami i zielonym groszkiem.

Czas przygotowania:

Najwięcej czasu zajmuje ugotowanie ziemnaików.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.