Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Gotowane warzywa z sosem

Tekst i foto Kasia 24-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty15 min.?

Składniki:

100 g twarogu,
pół kubeczka małego jogurtu naturalnego,
4 łyżki oleju lnianego,
1 mały ząbek czosnku,
1 mały ogórek świeży,
koperek,
odrobina mielonej kolendry, pieprzu, szczypta soli,
brokuły, kalafior i marchewka

Jak przyrządzić:

Twaróg, jogurt, olej, czosnek i ogórek miksować przez 5 minut z przyprawami i koperkiem. Tak przygotowanym sosem polać wcześniej wystudzone (do temperatury ok. 40 st.) ugotowane w parowarze brokuły, kalafior i marchewkę.
Aby utrzymać kremową, zawiesistą konsystencję sosu, można dodać do miksowania kawałek ugotowanego brokuła.

Potrzebne przybory:

mikser i parowar
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 12.12.2010 zosia

super przepis skorzystam mniam mniam