Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Gratin z łososia z sosem czosnkowym

Tekst i foto Gastrosfera 18-06-2013

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
220 złprosty30 min.niska

Składniki:

Filet z łososia 200 g, brokuł świeży 1 sztuka, śmietanka słodka 18% 150 ml,ser żółty tarkowany 150 g, sos czosnkowy, pieprz, sól do smaku.

Jak przyrządzić:

Łososia pokroić w cząstki, brokuł podzielić na różyczki i ułożyć w płytkim naczyniu do zapiekania. Wszystko zalać śmietanką, doprawić solą, pieprzem i posypać tartym żółtym serem. Zapiec w piekarniku, żeby powstała złota skorupka. Podawać polane sosem czosnkowym. Przepis polecany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Prześlij do znajomego Wersja do druku