Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Grenadier w domu i plenerze

Tekst i foto Szczecin28 23-09-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?15 złprosty20 min.średnio dużo

Składniki:

- filet z grenadiera,
- żółty ser,
- koperek,
- masło ziołowe,
- przyprawy do ryb,
- folia aluminiowa.

Jak przyrządzić:

Mega szybkie danie. Grenadiera poporcjowac, posypać przyprawami,posmarowac maslem ziołowym. Nastepnie ułozyc na foli aluminiowej, posypac koperkiem, polożyc kilka plasterków sera i na ser troszke masła. zawinac w folię wstawic do piekarnika lub na wrzuciac na ruszt grila. piec jakies 20 minut. Podawac z surówkami.

Potrzebne przybory:

Folia aluminiowa.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 31.08.2004 BeataR

Uwielbiam grenadiera pod każdą postacią. Wypróbowałam ten przepis i jest świetny. Grenadier ma mięso jędrne i soczyste, więc żeby nie pływał we własnym sosie w trakcie całego pieczenia, proponuj... Pokaż więcej

Uwielbiam grenadiera pod każdą postacią. Wypróbowałam ten przepis i jest świetny. Grenadier ma mięso jędrne i soczyste, więc żeby nie pływał we własnym sosie w trakcie całego pieczenia, proponuję odparować część płynu przez nakłucie folii widelcem w górnej cześci w wielu miejscach. Eksperymentowalam też z serem wędzonym, ale odradzam, delikatny żółty jest lepszy. Grenadier nie lubi, by coś go zdominowało. Dlatego wydaje mi się, że dodatek potłuczonych orzechow włoskich dobrze by mu zrobił. A może nuta migdałowa? Jezeli ktoś jeszcze eksperymentował z grenadierem, to proszę o opinie na łamach Czarnej Oliwki.

Zgłoś 17.09.2004 Kubuś Fatalista

Grenadier to je taki chłop z karabinem...

Zgłoś 27.06.2005 fin

a co by sie staro jak by to sie zapiekalo w zarootpornym naczyniu, oczywiscie kilka warstw ,ja bede pierwszy juz czuje smak pozdrawiam

Zgłoś 04.12.2005 urszula

świetnie smakuje z pieczarkami smażonymi z cebulką, posypane startym serem i zapiekane w naczyniu żaroodpornym

Zgłoś 09.12.2005 Baszek

ciekawe, czy z mrożonego tez wyjdzie smakołyk

Zgłoś 21.02.2007 carconosh@o2.pl

polecam grenadiera (uprzednio smażonego) zapieczonego w smietanie z dodatkiem pietruszki, koperku i czosnku. Dla mnie bomba

Zgłoś 29.01.2007 ~Tula

Człowiek uczy się całe życie i nie wie ile rzeczy jest do wykorzystania oraz spróbowania na świecie!Dziękuję za wspaniały przepis, który wszedł na stałe do naszego domowego menu.

Zgłoś 29.01.2007 ~Tula

Człowiek uczy się całe życie i nie wie ile rzeczy jest do wykorzystania oraz spróbowania na świecie!Dziękuję za wspaniały przepis, który wszedł na stałe do naszego domowego menu.

Zgłoś 07.12.2007 berbel

Zgłoś 09.03.2011 olmeck

Właśnie go przyrządzam. Dodałem od siebie troszke limonki. Warto by było podawać w przepisach, przybliżoną temperaturę, to ułatwi życie. Pozdrawiam