Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Grillowana karkówka z ananasem

Tekst i foto Gastrosfera 24-06-2013

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
230 złśredni40 min.średnia

Składniki:

Karkówka Grillowa,
plastry świeżego ananasa.

Jak przyrządzić:

Karkówkę wyjmij z opakowania i ułóż na tackach, na średnio rozgrzanym ruszcie. Piecz do momentu zarumienienia z jednej strony ok. 10-15 minut. Odwróć karkówkę na drugą stronę i na rumianym wierzchu ułóż plastry ananasa. Grilluj kolejne 10-15 minut, aż mięso będzie rumiane od spodu i wystarczająco miękkie. Ok. 5 minut przed końcem grillowania kotlety przykryj folią aluminiową.

Potrzebne przybory:

grill

Jak podawać?

jeszcze ciepłą, na talerzu
Prześlij do znajomego Wersja do druku