Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Grillowana karkówka z ziemniaczkami

Tekst i foto Dorota 27-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
410 złprosty80 min.średnia

Składniki:

4 plastry karkówki, szklanka piwa, mielona papryka chili, czosnek, pieprz czarny, sól, przyprawa do grilla albo mięs, ziemniaki, przyprawa do ziemniaków

Jak przyrządzić:

Surowe plastry karkówki oprószyć przyprawami i zalać piwem, odstawić, najlepiej na noc, w chłodne miejsce. Następnie wyjąć z wywaru i położyć na grilla, czekać, aż mięso będzie usmażone. Ziemniaki obgotować, obsypać przyprawą do grilla i na folii ułożyć na grillu, zapiekać, aż będą rumiane. Danie podać razem z dodatkami świeżych lub przygotowanych na parze warzyw.

Potrzebne przybory:

grill

Jak podawać?

Potrawę podawać na talerzach przyozdobionych listkiem sałaty, koprem bądż natką pietruszki, mięso można przyzdobić plastrem cytryny. Jeden plaster mięsa, klika ziemniaczków i kolorowe warzywa.

Uwagi:

Najlepiej smakujące warzywa z daniem to gotowana na parze marchewka z groszkiem lub świeże pomidory, ogórki, rzodkiewka i sałata w jogurcie naturalnym.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 29.05.2006 Łobuz

Zgłoś 05.07.2006 Cezar

Wszystko jest ok ,ale ja dodałem jeszcze do tego cebulkę ,tzn do wywaru a potem jeszcze do ziemniaczków .....pychota!!!!!!!!

Zgłoś 24.01.2007 ogi

Ile Gr.mięsa

Zgłoś 23.05.2007 enter

Swietny przepis !! Naprawdę genialny. Wyśmienity smak !!

Zgłoś 23.02.2008 ala z gorlic

to jest po prostu pyszne można by było na to dodać po zdjęciu z grilla sos jogurtowo- czosnkowy