Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Grillowane brokuły z serem

Tekst i foto Gastrosfera 28-06-2012

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
215 złprosty20 min.250

Składniki:

200 g świeżych brokułów, 10 g sera Morskiego, dwie łyżki oliwy z oliwek, 3-4 suszone pomidory w oliwie, łyżeczka octu balsamicznego.

Jak przyrządzić:

Ser w plastrach kroimy w średniej grubości paseczki. Brokuły polewamy łyżką oliwy z oliwek i odstawiamy na minutę. W tym czasie przygotowujemy dresing: drobno pokrojone suszone pomidory mieszamy z oliwą i octem, doprawiamy solą i pieprzem. Brokuły układamy na grillu i pieczemy 5 do 8 minut. Pod koniec grillowania na warzywa układamy plasterki sera, a kiedy się rozpuści, przekładamy całość do miseczek. Brokuły z serem mogą stanowić część większego posiłku, np. drugiego dania z ziemniaczkami i kotletem. Smacznego!

Potrzebne przybory:

patelnia, nóż, łyżka.

Jak podawać?

W małych miseczkach, bądź na talerzykach lub jako składnik pełnego obiadu.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.