Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Grillowane pieczarki z żółtym serem

Tekst i foto Gastrosfera 20-05-2013

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty15 min.-

Składniki:

10 większych pieczarek,
70 g sera Edamskiego,
sól,
pieprz mielony.

Jak przyrządzić:

Pieczarki oczyścić i umyć, następnie wyciąć ogonki, oprószyć solą i zmielonym pieprzem. Środki pieczarek wypełnić startym na tarce serem żółtym i ułożyć na ruszcie lub posmarowanej olejem tacce aluminiowej. Grillować ok. 10 minut. Pod koniec grillowania przykryć pieczarki tacką dla zapieczenie sera. Smacznego! Przepis na grillowane pieczarki z żółtym serem, pyszną i szybką przekąskę, poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Prześlij do znajomego Wersja do druku