Grillowany pstrąg na ostro w migdałach
Porcje: | Koszt: | Trudność: | Czas: | Kaloryczność: |
---|---|---|---|---|
3 | 35 zł | średni | 30 min. | średnia |
Składniki:
3 pstrągi,2 łyżki płatków migdałowych,
6 szerokich plasterków wędzonego boczku,
1 papryczka chili,
sól i pieprz,
1 łyżka oleju.
Jak przyrządzić?
Rybę sprawiamy, nacieramy solą i pieprzem.Papryczkę myjemy, usuwamy nasiona, siekamy, a następnie ucieramy z łyżką oleju.
Powstałą masą nacieramy ryby od wewnątrz.
Owijamy je plastrami boczku i obsypujemy płatkami migdałowymi.
Tak przygotowane wkładamy do specjalnych kratek i pieczemy na grillu około 20 minut, pilnując, by były upieczone równomiernie z obu stron.
Potrzebne przybory:
3 kratki do grillowania ryb.Jak podawać?
Podajemy z ziemniakami lub pieczywem.
Grillowane brzoskwinie z mozzarellą i rukolą
Pomysł na lekką i smaczną sałatkę. Sałatki to sprawdzony pomysł na lekki posiłek, który zaspokoi kubki smakowe, a nie wywoła uczucia przejedzenia. Połączenie mozzarelli z intensywnym smakiem rukoli oraz słodkimi, grillowanymi brzoskwiniami tworzy oryginalną mieszankę smaków, która przywołuje kończące się już lato.

Faszerowana cukinia
Od kiedy cukinia stała się popularna w polskiej kuchni, przepisy na nią są niezliczone. Podajemy ją na surowo, smażoną, gotowaną, pieczoną, duszoną, przyrządzamy znakomite zupy, dania główne i surówki. Ma ona wyjątkowo niską wartość energetyczną, a przy tym zawiera mnóstwo witamin. Wydrążona i napełniona warzywnym farszem może stanowić ozdobę stołu i być jednocześnie pyszną przystawką.
Komentarze
Zgłoś 12.10.2009 embi
super
Zgłoś 13.10.2009 Maja K.
Nie wiem o co chodzi i skąd pochodzicie, ja ze stołecznej Polski. Grillowałam w zeszły weekend na tarasie. Jedliśmy na świeżym powietrzu, a wieczorem przenieśliśmy się do pokoju. Dziś może pogod... Pokaż więcej
Nie wiem o co chodzi i skąd pochodzicie, ja ze stołecznej Polski. Grillowałam w zeszły weekend na tarasie. Jedliśmy na świeżym powietrzu, a wieczorem przenieśliśmy się do pokoju. Dziś może pogoda nienajlepsza, ale sądzę, że w październiku, a nawet w listopadzie w niektóre dni da się jeszcze pogrillować. A jak nie... zawsze można zgrillować rybę w piekarniku z funkcją grilla. W tamtym roku siedzieliśmy przy grillu w listopadzie, bo było kilka bardzo słonecznych i ciepłych przedpołudni.
Zgłoś 13.10.2009 browar
Ryba pycha! A poniższe komentarze na poziomie ZSZ, albo jej brak. Niestety takie mamy pokolenie.
Zgłoś 13.10.2009 tomekk
dla mnie pstrag tylko wypchany pietruszka i maslem, dodatkowo owiniety nie boczkiem a papierem do pieczenia - po odwinieciu skora zostaje na papierze..z tym boczkiem to dziwne - u mnie sie tej s... Pokaż więcej
dla mnie pstrag tylko wypchany pietruszka i maslem, dodatkowo owiniety nie boczkiem a papierem do pieczenia - po odwinieciu skora zostaje na papierze..z tym boczkiem to dziwne - u mnie sie tej skory nie je, a szkoda by bylo boczek wyrzucic....
Zgłoś 27.04.2010 gość
dziękuję za hotelik
Zgłoś 27.04.2010 gość
bliskie spotkania z uczelnią kończą się jedzeniem
Zgłoś 27.04.2010 gość
pomyśl o jedzeniu, lepiej niż o niszczarce i ludo zerstwie
Zgłoś 31.07.2012 oliwka
Zgłoś 13.08.2012 Raz Putin
Odnoszę dziwne wrażenie, ze potrawy na Olewce kilka lat temu były zdecydowanie bardziej zjadliwe.
Zgłoś 15.05.2014 gość
Nie jest łatwo zdrowo się odżywiać, to wiąże się ze zmianą nawyków żywieniowych. Dawniej zawsze miałam z tym problem.Nie mogłam znaleźć odpowiedniej diety a od lat zmagałam się z moimi kg!. Brak... Pokaż więcej
Nie jest łatwo zdrowo się odżywiać, to wiąże się ze zmianą nawyków żywieniowych. Dawniej zawsze miałam z tym problem.Nie mogłam znaleźć odpowiedniej diety a od lat zmagałam się z moimi kg!. Brak mi było motywacji. Aż wreszcie znajoma poleciła coś rewelacyjnego!(idealnafigura.com/gberes).Nawet nie wiem kiedy zgubiłam te kg, wiem tylko ze nie glodowalam i jadłam ulubione moje potrawy a chudłam. Waga nie wróciła:)
Zgłoś 15.05.2014 gość
a ja polecam grilowanego pstraga w ziołach
http://oobzarciuch.blogspot.com/2014/05/grillowany-pstrag-w-zioach.html
Zgłoś 15.05.2014 gość
super rybka i do tego sos serowy, pycha a ja polecam robić sery w domu wg http://winoiser.com/blog-wino-i-ser/