Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Grillowany pstrąg

Tekst i foto Kajtek 06-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
115 złprosty20 min.?

Składniki:

pstrąg,
przyprawy (zioła, sól, pieprz),
odrobina oleju lub oliwy,
folia aluminiowa

Jak przyrządzić:

Pstrąga posypać przyprawami i polać oliwą, owinąć folią i wrzucić na ruszt. Po około 7-10 min przewrócić, tak aby nie rozedrzeć folii. Czekamy 10 min i gotowe!

Potrzebne przybory:

grill

Jak podawać?

Z frytkami lub krążkami cebuli.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 22.06.2006 pajka

osobiście wole pstrąga grilowanego w specjalnym ruscie z rączka. można go zatem obgrilować z obu stron. pycha...

Zgłoś 30.07.2006 zet

Kajtkowi "wyjdzie" pstrąg raczej duszony, niż grilowany. Jak ktoś takiego lubi, niech tak robi. Polecam odsłonięcie folii pod koniec grilowania, aby ryba "odparowała". Zioła ... Pokaż więcej

Kajtkowi "wyjdzie" pstrąg raczej duszony, niż grilowany. Jak ktoś takiego lubi, niech tak robi. Polecam odsłonięcie folii pod koniec grilowania, aby ryba "odparowała". Zioła i masełko zdecydowanie umieścić w "brzuszku" pstrąga.

Korzystając ze specjalnych uchwytów proponuję obłożyć rybę plastrami cienko pokrojonej słoninki lub tłustego boczku.