Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Grilowany chlebuś

Tekst i foto ilce 27-08-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
67 złprosty20 min.dużo

Składniki:

- chleb biały okrągły krojony 1 duży,
- masło roślinne 1 małe,
- ser parmezan tarty 1 duże opakowanie,
- czosnek 5 ząbków,
- papryka czerwona mielona słodka,
- sól.

Jak przyrządzić:

Wycisnąć czosnek dodać z resztą składników do masła i wymieszać. Posmarować każdą kromkę dwustronnie uważając, aby chleb zachował pierwotną formę. Zawinąć chleb w folię i piec do zarumienienia ok. 20-30 min na grilu.

Potrzebne przybory:

Praska do czosnku, folia aluminiowa.

Jak podawać?

Na gorąco. Pasuje do sałatek i mięs.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 04.06.2011 pichcik

a ja uwielbiam chlebek posmarowac maselkiem (czosnkowe tez jest dobre) i posypac przyprawa do grilla - klasyczna. podpiec na grillu. mniami!

Zgłoś 13.12.2004 deelfin

Chleb ma sie zarumienic czy folia??

Zgłoś 15.01.2005 groovy armada

mala podpowiedz deelifin: uzyj mozgu. powodzenia.

Zgłoś 15.03.2005 ola

Zgłoś 22.04.2005 agucha

Robię podobny chlebek, tyle że smaruję go serkami topionymi wymieszanymi z ziołami, głównie prowansalskimi. Jest przepyszny!

Zgłoś 07.08.2005 krzysztofina

do takiego chlebka wystarczy masło czosnek i sól-ilość wg. uznania

Zgłoś 29.07.2006 paul...

deelfin oczywiscie ze folia hihi ja tam jem z samym maselkiem;]