Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Grochówka

Tekst i foto milli 07-11-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--średni50min min.-

Składniki:

kość wieprzowa, kilka kartofli, marchew, pietruszka, 2 garści grochu, 2 ząbki czosnku, pęto kiełbasy, boczek, zupa w proszku grochowa, Vegeta, liść laurowy i ziele angielskie.

Jak przyrządzić:

Wlewamy do garnka wodę,i wrzucamy kość i 2 łyżki Vegety, liść i ziele. Gotujemy, a w tym czasie obieramy kartofelki, marchew w kostkę, pietruszka jak palec wskazujący na mniejsze paski kroimy. Wszystkie składniki dodajemy do garnka i groch też. W tym czasie kiełbaska w kostkę i razem z boczkiem do garnka. Gotujemy na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszamy. Gdy kartofelki i groch będą miękkie dodajemy rozpuszczona zupę grochowa i wyciśnięty czosnek. Chwilkę jeszcze pogotować i gotowe.

Uwagi:

Można dodać majeranek.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 09.01.2009 AsiaItalia,

OKROPNIE NIE NATURALNA....

Zgłoś 16.04.2012 wojtek

Ten przepis wymyślił niezły łeb.

Zgłoś 07.12.2009 yula5

nie podoba mi sie

Zgłoś 26.11.2009 maks

Przypomina mi się "super książka kuch." "Wziąć dwa opakowania zupy i ugotować jak na opakowaniu".

Dziękuję za takie przepis... Pokaż więcej

Przypomina mi się "super książka kuch." "Wziąć dwa opakowania zupy i ugotować jak na opakowaniu".

Dziękuję za takie przepisy

Zgłoś 29.10.2010 aaaaaaa

własnie ze dobra

Zgłoś 02.12.2011 ktosia

te wypociny to istna profanacja zupy!!!!!! Jak wegeta, jaka zupa w proszku????? Wstyd takiego paszkwila okreslać mianem przepisu..... Już mi się zbiera na wymioty......