Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Grzybki w ketchupie

Tekst i foto Edyta 22-08-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty30 min.-

Składniki:

2 kg grzybów,
3 cebule,
1 ketchup pikantny 380 g,
1 szklanka oleju,
3 łyżki cukru,
1 łyżeczka soli, pieprzu, ziela angielskiego, liść laurowy.

Jak przyrządzić:

Grzybki obrać i ugotować. Cebulkę drobno pokroić, posolić i odcisnąć sok. Pozostałe składniki wymieszać i zostawić na co najmniej 1 godzinę.
Przyprawy można wyjąć z grzybków. Nakładać w słoiki i pasteryzować pół godziny.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 05.10.2008 mayetta,

A cebulkę po odciśnięciu wymieszać z tą resztą składników i odstawić na godzinę?

Zgłoś 06.11.2008 mars,

Grzyby trzeba gotowac min 45min (i dobrze je namoczyc w wodzie z sola co by pozbyc sie piach i ziemi z nich )a tak wogole to nie maja skladnikow odrzywczych sa zrobione tylko z blonnika ....

Zgłoś 05.10.2008 ewcik,

Po co gotować grzyby 2 godz?? Przecież nie zostaną w nich żadne wartości odżywcze. Ja od lat gotuję grzyby 20 min i nigdy nikomu nie zaszkodziły.

Zgłoś 28.09.2008 agam,

A jak długo trzeba gotować grzyby?

Zgłoś 13.09.2008 pestka,

o matko!!! jak ja się ciesze że znalazłam ten przepis. W życiu nie jadłam niczego lepszego ( no ok jadłam :D ). W agroturystyce gdzie spotkałam takie grzybki przepis owiany był tajemnicą :)

... Pokaż więcej

o matko!!! jak ja się ciesze że znalazłam ten przepis. W życiu nie jadłam niczego lepszego ( no ok jadłam :D ). W agroturystyce gdzie spotkałam takie grzybki przepis owiany był tajemnicą :)

Zgłoś 17.09.2009 ,

Do tego przepisu najlepiej nadają sie opieńki, lub inny grzyb blaszkowy np: zielonka