Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Grzybki w smietanie

Tekst i foto mimi 11-10-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
3? złprosty30 min.średnia

Składniki:

Ok. 50 dag zielonek lub siwek mogą, być również kurki, jedna cebula, sól, pieprz, ok. jednej szklanki kwaśnej śmietany, łyżka octu

Jak przyrządzić:

Grzybki oczyścic, podgotować z odrobiną soli a na koniec gotowania dolać łyzkę octu (będę miały ładny kolor), wystudzić, pokroić w paseczki, cebulę pokroić w kostkę, trochę posolić odstawić na 10 min., następnie połączyć z grzybami, doprawić do smaku i polać smietaną.

Potrzebne przybory:

garnek, deska, nóż

Jak podawać?

Z chlebkiem bądź jako przystawkę.

Uwagi:

Można udekorować zieleniną.

Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 12.10.2005 ewa

ciekawy przepis ale mozna zamiast kwasnej smietany zastapic ja slodka smakuje jeszcze lepiej! pozdrawiam EWA

Zgłoś 26.07.2006 aska

to jest super !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zgłoś 07.10.2006 belinka

Zrobilam. Co prawda mialam tylko podgrzybki, ale grzyb to grzyb! Wygladalo ladnie. Jednak po wlozeniu do ust poczulam cos opslizglego, klejacego... bez smaku. Jakbym jadla dzdzownice w smietani... Pokaż więcej

Zrobilam. Co prawda mialam tylko podgrzybki, ale grzyb to grzyb! Wygladalo ladnie. Jednak po wlozeniu do ust poczulam cos opslizglego, klejacego... bez smaku. Jakbym jadla dzdzownice w smietanie z cebula. Ani zle, anie dobra. Tylko zmarnowalam grzyby, a miala byc pyszna jajecznica.