Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Grzyby gotowane

Tekst i foto Polka 21-09-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty30 min.?

Składniki:

Grzyby leśne, woda, sól do smaku.

Jak przyrządzić:

Obrać grzyby, wypłukać kilka razy, zalać wodą, dodać soli do smaku i gotować pół godziny. Odcedzić i ostudzić, zapakować w worki foliowe i zamrozić. Wspaniały obiadek - zimą wyjąć z worków, rozmrozić, wyłożyć na tłuszcz z cebulką i usmażyć. Zrobić sos i dodać śmietanę.

Jak podawać?

Można po prostu zjeść z chlebem lub podać z ziemniakami.

Uwagi:

Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 30.09.2006 Laura

Polecam wszystkim .Dobry obiadek zimowa pora. Z ziemniakami purre.Pychotka.