Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Grzyby mojej teściowej

Tekst i foto Wawrzyn 27-08-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?5 złprosty30 min.?

Składniki:

1 kg grzybów mieszanych, 3 rodzaje tłuszczu w równych porcjach (np. łyżka smalcu wytopionego z boczku, łyżka oliwy, łyżka masła), duża cebula.

Jak przyrządzić:

Grzyby wyczyścić, umyć, pokroić. Wszystkie tłuszcze rozpuścić, dodać cebulę, zeszklić. Do gorącego tłuszczu wrzucić grzyby i dusić, aż będą miękkie. Pod koniec gotowania dodać tylko sól i pieprz.

Jak podawać?

Podawć z ziemniakami lub świeżym chlebem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 22.09.2006 Vasco

Nie no calkiem odkrywcze... Gratulacje dla "mamusi"... Chyba przepis jest z Mariotu...

Zgłoś 03.01.2007 Zygy

Wawrzynie , SUPER przepis:)

Dam ci ale jedna rade. Zrob ta sama potrawe jeszcze raz tak jak to opisales,

tylko zamiast grzybow mieszanych , daj tych czerwonych z bialymi kropkami ,... Pokaż więcej

Wawrzynie , SUPER przepis:)

Dam ci ale jedna rade. Zrob ta sama potrawe jeszcze raz tak jak to opisales,

tylko zamiast grzybow mieszanych , daj tych czerwonych z bialymi kropkami ,

a bedzie to wtedy " Grzyby dla tesciowej ":)

Zgłoś 22.08.2008 Iwa

Ja też tak przyżądzam grzybki tylko na oleju i są naprawde pyszne nie tracą aromatu tak jak gotowane.