Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Grzyby w kapuście

Tekst i foto DARK 04-04-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty30 min.?

Składniki:

grzyby, kapusta kiszona, sól i pieprz, boczek, cebula średnia

Jak przyrządzić:

Grzyby usmażyć (naturalnie wcześniej ugotowane) z cebulką i boczkiem pokrojonym w kostkę, posolić, odrobinę popieprzyć. Jak będzie czuć aromat grzybów, dołożyć kapustę kiszoną, ale bez soku, i dusić razem. Wychodzi kapusta zasmażana z grzybami - dodatek do piwa i innego trunku, ze schabowym jak znalazł.

Jak podawać?

Na talerzach z grzankami czosnkowymi, może być ze schabowym.

Uwagi:

Ilość wszystkiego w zależności od posiadania, ale im więcej grzybów, tym lepsze.

Czas przygotowania:

Nie przypalić! Ja kroję kapustę - nie ma tych glutów na widelcu:)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 03.09.2006 bojo

Potrawz jest napewno dobra ale iewiem skąd te gotowanie grzybów to tylko MIT.Sprawdziłem to porzez gotowanie tracą tylko aromat.

Zgłoś 03.02.2007 Benia

40 lat juz gotuję,i nigdy nie odgotowuję grzybów przed duszeniem (właśnie tylko traca aromat) wrzucam surowe na patelnię i są pyszne pod koniec duszenia dodaje ząbek posiekanego czosnku,zaznacza... Pokaż więcej

40 lat juz gotuję,i nigdy nie odgotowuję grzybów przed duszeniem (właśnie tylko traca aromat) wrzucam surowe na patelnię i są pyszne pod koniec duszenia dodaje ząbek posiekanego czosnku,zaznaczam że sama zbieram grzyby w lesie i tylko te ,które znam!