Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Gulasz egipski

Tekst i foto Alla 28-10-2002

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty35 min.?

Składniki:

- 1 szklanka posiekanej cebuli,
- 1/2 szklanki posiekanej zielonej papryki,
- 2 łyżki oleju,
- 2 szklanki kukurydzy z puszki,
- 2 szklanki dużej ugotowanej fasoli,
- 1 szklanka wody,
- 1/3 szklanki przecieru pomidorowego lub 2/3 szklanki pokrojonych pomidorów,
- 2 szklanki pokrojonej młodej cukinii
sól,
- 1/2 szklanki posiekanej zielonej pietruszki.

Jak przyrządzić:

Udusić cebulę i zieloną paprykę na oleju z dodatkiem małej ilości wody, a nastepnie dodać do tego kukurydzę, fasolę i wodę, po czym gotować przez 15 min. Następnie dodać pomidory, cukimię i sól i gotować przez kolejne 20 min. Podawać posypane zieloną pietruszką.

Uwagi:

Ilość składników potrawy może być dowolna. Można też sobie potrawę przyprawić wedle uznania. Kombinacje w tym przypadku są jak najbardziej dozwolone!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 04.11.2002 Dana

zrobiłam, zjedliśmy z mężem na obiad i mogę powiedzieć, że jest świetny!!!

szybki, syty i zdrowy, no i niedrogi

ja go troszkę zmieniłam- zamiast fasoli dodałam soję (jak na kotlety... Pokaż więcej

zrobiłam, zjedliśmy z mężem na obiad i mogę powiedzieć, że jest świetny!!!

szybki, syty i zdrowy, no i niedrogi

ja go troszkę zmieniłam- zamiast fasoli dodałam soję (jak na kotlety schabowe ugotowane w bulionie i pokrojone w kostkę), dodałam 1 puszkę zielonego groszku i porę, nie miałam niestety papryki (dodałam w proszku)

polecam - REWELACJA!!!

Zgłoś 16.07.2004 Dziadek

Z kawałkami wołowiny tak jak na Strogonoffa rewelacja

Zgłoś 03.08.2004 iwcia

tak zachwalacie że chyba się skuszę.tylko nie przepadam za fasolą. ludzie jak czytam wszystkie te przepisy to ślinka mi cieknie i kiszki marsza grają :)

Zgłoś 27.11.2004 ania

proponuje czerwona fasole z puszki i frytki z czerwonego burakarobie to od lat.oodjazd

Zgłoś 13.01.2005 M.A.

Zrobiłam i musze powiedzieć, ze takie sobie, wole tradycyjne leczo, bo prawde mowiac nie przepadam za fasolą, ale kto lubi fasole, to czemu nie.

Zgłoś 17.01.2005 Misia

Jak sie robi frytki z buraczkow?? Blagam, o przepis, bo uwielbiam buraczki!!!

Zgłoś 08.04.2005 matrzo

ja robię frytki z buraczków następująco: oszorowane buraczki wrzucam do wrzącej wody, gotuję, by nabrały troszkę miękkości, po ostudzeniu, obieram, kroję w słupki, obtaczam w przyprawkach(tu jak... Pokaż więcej

ja robię frytki z buraczków następująco: oszorowane buraczki wrzucam do wrzącej wody, gotuję, by nabrały troszkę miękkości, po ostudzeniu, obieram, kroję w słupki, obtaczam w przyprawkach(tu jakie kto lubi) i hop na patelenkę z tłuszczem lub do frytkownicy.szczerze, te fryty są wyśmienite!

Zgłoś 26.04.2005 monika

bardzo dobre naprawde polecam nawet miesorzercy sa zachwyceni:))

Zgłoś 14.06.2005 blondyna

no musze przyznac ze rewelacja ale osobiscie uzywam fasoli z puszki

Zgłoś 28.09.2005 mona

a mi nie smakowało.