Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Gulasz meksykański

Tekst i foto Da-jryjka 02-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
26 złśredni40 min.?

Składniki:

4 kotlety sojowe z paczki,
szklanka czerwonej fasoli,
pół puszki kukurydzy,
mała cebula biała bądź czerwona,
1 marchew,
1 mała papryka czerwona,
przecier pomidorowy,
sól,
pieprz,
papryka ostra,
przyprawa go gulaszu

Jak przyrządzić:

Kotlety gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, po ich ugotowaniu kroimy je w kostkę ok. 1 cm, fasolę gotujemy na małym ogniu. Po 10-15 min dodajemy do fasoli kolejno: marchew pokrojoną w ćwiartki, kukurydzę, poktojoną w kostkę paprykę oraz zeszkloną cebulkę. Całość doprawiamy solą, pieprzem, zmieloną papryką ostrą oraz przyprawą do gulaszu. Gotujemy, do momentu aż nasze warzywa będa miękkie i na końcu dodajemy przecier pomidorowy.
Smacznego!

Potrzebne przybory:

średni garnek, patelnia, ostry nóż, deska do krojenia

Jak podawać?

Polecam z kaszą i surówkami, np. z selera albo z kapusty pekińskiej, również smakuje rewelacyjnie z ciemnym ryżem.

Uwagi:

Jeżeli woda odparuje, należy dolać jej tyle, żeby przykryła całą naszą potrawę.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 17.02.2007 JUSTYNA

ja zamiast kotletów sojowych uzywam miesa mielonego pyszne, polecam

Zgłoś 04.07.2008 jaskolka

A ja nie dodawałam kotletów sojowych, zamiast tego dodałam groszek, trochę gruboziarnistej przyprawy do steku, przyprawy grillowej i czosnku granulowanego. Zrobiłam z kluseczkami. Pycha! Smakowa... Pokaż więcej

A ja nie dodawałam kotletów sojowych, zamiast tego dodałam groszek, trochę gruboziarnistej przyprawy do steku, przyprawy grillowej i czosnku granulowanego. Zrobiłam z kluseczkami. Pycha! Smakowało całej rodzinie. Polecam.