Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Gulasz po węgiersku

Tekst i foto Agnieszka 25-11-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
dla 4 osób20 złśredni50 min.wysoka

Składniki:


wołowina bez kości ok. 0,70 kg, 1 cebula, 1 papryka świerza, 5 ziemniaków, koncentrat pomidorowy ok. 2 łyżki, sól, pieprz, czosnek, kminek,papryka mielona, vegeta, maggi, olej do smażenia.

Jak przyrządzić:

Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na złoty kolor, podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Cebulę i paprykę kroimy w półplastry, podsmażamy na oleju i dodajemy do mięsa. Ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodziepo czym także dodajemy do mięsa. Całość przyprawiamy solą, vegetą, kminkiem, czosnkiem, pieprzem, maggi (przyprawa w płynie) i koncentratem pomidorowym.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 22.12.2005 lucka

a to nie jest bogracz ?

Zgłoś 14.04.2006 uki

nie jest barsz zastanow sie co piszesz

Zgłoś 24.03.2007 haniotko

tylko ze gulasz po wegiersku jest daniem jenogarnkowym wiec nie ma potrzeby gotować ziemniaków osobno. wystarczy na 15 min przed końcem dodać surowe. mniej pracy i jeszcze leprze.i koniecznie do... Pokaż więcej

tylko ze gulasz po wegiersku jest daniem jenogarnkowym wiec nie ma potrzeby gotować ziemniaków osobno. wystarczy na 15 min przed końcem dodać surowe. mniej pracy i jeszcze leprze.i koniecznie dodać lpiszty (węgierskiej pasty z papryki i soli) pycha

Zgłoś 10.05.2007 ania

przeciez nie napisala ze to barsz tylko ze gulasz to ty czytaj dokladnie a nie co ona pisze

Zgłoś 21.11.2007 ze sląska

Lucka podejrzewa - zresztą całkiem słusznie, że to jest BOGRACZ, a nie jak wtórni analfabeci przeczytali BARSZCZ. !!

..co za kretyni..

Zgłoś 06.03.2008 spider

mi tam wszystko jedno i tak wdupczylen ze smakiem

Zgłoś 09.01.2011 wiki

świeża

Zgłoś 14.07.2008 sex library

zajebiste to jest