Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Gulasz z piersi kurczaka

Tekst i foto Agnieszka 04-10-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
3 porcje12 złśredni60 min.średnio dużo

Składniki:

- podwójna pierś z kurczaka,
- 3 marchewki,
- 30 dag pieczarek,
- 3 duże cebule,
- jedna świeża papryka dowolnego koloru,
- kostka rosołowa,
- przyprawa do kurczaka (ja daję Kamisa),
- zioła prowansalskie,
- sól i pieprz,
- olej do smażenia,
- ok. pół kostki masła.

Jak przyrządzić:

Pierś pokroić na kawałki, takie jak do gulaszu (ok 1,5 na 1,5 cm czy po prostu jak wyjdzie) posypać przyprawą do kurczaka-dość obficie i odstawić na moment, niech się przegryzie. W tym czasie obrać pieczarki i pokroić na półplasterki, marchewki również, cebulę obrać i pokroić w kostkę-nie musi być drobna, paprykę umyć i pokroić w paseczki albo kostke jak kto lubi. Rozgrzać olej na dużej patelni albo w rondlu i podsmażyć pieczarki, dodać cebulę i smażyć razem, następnie marchew i na końcu paprykę. Wszystko dusić w powstałym z soków warzywnych sosiku. W tym samym czasie na drugiej patelni podsmażyć kawałki kurczaka, a jak już będą rumiane dodac do podduszonych warzywek. Podlac wodą lub rozrobioną we wrzątku kostką rosołową i dusić aż wszystko będzie miękkie. Doprawić solą, pieprzem i ziołami-odrobinę bo intensywne. Na koniec jak juz całość będzie miękka dodać masło jako zagęstnik sosu, zagotować, jak trzeba to doprawić i już :)

Potrzebne przybory:

Patelnia do podsmażenia mięska, patelnia lub rondel do gotowania gulaszu, noże, deski do krojenia.

Jak podawać?

Podawać z ziemniaczkami albo ryżem, na przystawkę ogóreczki kiszone albo korniszonki, smacznego :)

Czas przygotowania:

Fajnie jak przygotowują dwie osoby, raźniej i sprawniej :)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 07.10.2003 nie rozumiem

Pierwsze słyszę - aby masło zagęszczało sos! Czy możesz wyjaśnić - jak to się dzieje? Znam zagęstniki z roztworu mąki i wody, śmietany, chleba, zasmażkę , ale masłem???

Zgłoś 09.10.2003 Agnieszka

Ano zagęszcza. Nie wiem jak to się dzieje w sensie fizyczno-chemicznym, jednakże dodanie masła do sosu zagęszcza go w pewien sposób i przy okazji nadaje specyficznego smaku. Nie jest to zagęstni... Pokaż więcej

Ano zagęszcza. Nie wiem jak to się dzieje w sensie fizyczno-chemicznym, jednakże dodanie masła do sosu zagęszcza go w pewien sposób i przy okazji nadaje specyficznego smaku. Nie jest to zagęstnik tak silny jak zasmażka czy mieszanka mąki z wodą ale radzę spróbować. Jeśli sos nadal będzie za rzadki, mozna go jak najbardziej zagęścić w swój, wypróbowany juz sposób. Przepis jest tylko propozycją..... Pozdrawiam

Zgłoś 09.10.2003 Joanna

"nie rozumiem" piateczka Komentarz po zboju

Ale sie usmialam ha ha ha

Zgłoś 16.09.2004 Adaś

A czy ktoś robił GULASZ Z ŻOŁĄDKÓW drobiowych i zechciałby podzielić się przepisem i wrażeniami smakowymi?

Zgłoś 26.01.2005 IVANA

Zrobiłam gulasz wg przepisu i muszę przyznać że jest bardzo smaczny. Podałam go z ziemniakami i surówką z kapusty i wyszła z tego niezła uczta. Sos zagęściłam swoimi metodami (trochę śmietany i ... Pokaż więcej

Zrobiłam gulasz wg przepisu i muszę przyznać że jest bardzo smaczny. Podałam go z ziemniakami i surówką z kapusty i wyszła z tego niezła uczta. Sos zagęściłam swoimi metodami (trochę śmietany i mąki) i było super. Dziękuje autorce za przepis.

Zgłoś 16.07.2005 Ewa

Wyszlo pyszne danie, nawet nie sądziłam, że efekt końcowy będzie tak smaczny. Polecam.

Zgłoś 28.07.2005 ewa

Bardzo smaczne.Ba, pyszne wrecz!!!! Zarowno zageszcone samym maslem,jak i poprawione (jesli chodzi o gestosc) smietana z odrobina maki. Polecam!!!!

Zgłoś 29.07.2005 Aga

Bardzo, bardzo smaczne! Polecam

Zgłoś 16.09.2005 Sivka

baaaardzo smaczne:)moja rodzina byla zachwycona, zagęscilam sos dodając,jak smażylam kurczaka, posypalam po prostu nią kurczaka. To spowodowalo iz sos po dodaniu kurczaka do warzyw zgęstnial odp... Pokaż więcej

baaaardzo smaczne:)moja rodzina byla zachwycona, zagęscilam sos dodając,jak smażylam kurczaka, posypalam po prostu nią kurczaka. To spowodowalo iz sos po dodaniu kurczaka do warzyw zgęstnial odpowiednio, potem dodalam smietany-zdziebko, bo dbam o biodra, ale wlasciwie tylko z ciekawosci, bo czytalam opisy i nie moglam sie zdecydowac:smietana czy maslo:)dzieki za przepis autorce, wiele przyjemnosci sparwilo mi przygotowabnie i skosztowanie tej potrawy:)POZDRAWIAM sYLWIA Z GÓRY kALWARII:)

Zgłoś 16.09.2005 Sivka

POSYPAŁAM KURCZAKA PODCZAS SMAŻENIA OCZYWISCIE MĄKĄ:)SORRKI

Zgłoś 16.09.2005 Sivka

POLECAM TAKŻE "CUKINIE DUSZONA"-WPISZCIE TO W GOOGLE I WYSKOCZY PIERWSZA STRONA, NAPRAWDE POLECAM, ZWLASZCZA ZE WARZYWA W LATO SA TAKIE TANIE:)SMACZNEGO

Zgłoś 22.10.2005 zxc

W tym gulaszu zagęstnikiem jest cebula.W przepisie jest 3 duże cebule.Cebula zagęszcza każdy sos.

Zgłoś 14.07.2011 dave.pl

Świetny sposób na pierś z kurczaka, polecam. Ja podaję z kluskami parowymi - rewelacja.

Zgłoś 18.11.2005 kita

zrobilem, zjedlismy, bylo super!!!

Zgłoś 15.12.2005 happygirl

zrobiłam i wyszlo mniaaaaam mniam, zaraz będę jeść :) dodałam mąki - bardziej zawiesiste

Zgłoś 27.01.2006 Pablo

Niezle! ja dodaje jako przyprawe carry + ogorki konserwowe = zupelnie inny smak polecam.Najlepiej smakuje z kasza! Pozdrawiam

Pawel Nowy Sacz

Zgłoś 31.03.2006 Ewelina

Aguś przepis jaki podałas na ten gulasz z piersi kurczaka jest rewelacyjny! Zaserwowałam go z ryżem, moja rodzina była zachwycona, wszystkim smakowało. Zrobiłam to na kolację, ale zdecydowanie j... Pokaż więcej

Aguś przepis jaki podałas na ten gulasz z piersi kurczaka jest rewelacyjny! Zaserwowałam go z ryżem, moja rodzina była zachwycona, wszystkim smakowało. Zrobiłam to na kolację, ale zdecydowanie jest danie obiadowe. Jest proste do wykonania, mnie to zajeło 30 min. Zdecydowanie wszystkim polecam. Dzięki Ci serdeczne za ten przepis.

Pozdrawiam

Zgłoś 31.03.2006 Ewelina

Zapomniałam dodać, że faktycznie sos nie jest zbyt gęsty, a masło specjalnie nie pomaga w zmienieniu konsystencji. Ja rozrobiłam łyżkę mąki w pół szklance wody, dodałam i sos się zagęstnił, ale ... Pokaż więcej

Zapomniałam dodać, że faktycznie sos nie jest zbyt gęsty, a masło specjalnie nie pomaga w zmienieniu konsystencji. Ja rozrobiłam łyżkę mąki w pół szklance wody, dodałam i sos się zagęstnił, ale to wszysto zależy, od tego jak kto co lubi. Przepis jest poprostu super!

Zgłoś 17.06.2006 kasiorek1985@wp.pl

witam robilam ten gulaz mezowi i Bardzo Mu Smakowal...ale zagenszczalam ten gulasz smietanom 2 łyżki maki i troche rozolu z gulazu razem wszystko wymieszac i dodac do calosci ....sos stanie sie ... Pokaż więcej

witam robilam ten gulaz mezowi i Bardzo Mu Smakowal...ale zagenszczalam ten gulasz smietanom 2 łyżki maki i troche rozolu z gulazu razem wszystko wymieszac i dodac do calosci ....sos stanie sie w tedy w sam raz do jedzenia.....pozdrawiam ;-)

Zgłoś 04.07.2006 ilona

Zgłoś 04.07.2006 ilona

dzisiaj zrobilam gulasz musze przyznac ze przepyszny moj 4 letni synek jest taki wybredny a tu nagle chcial dokladke naprawde smaczny dziekuje bardzo za przepis teraz dolacze go do moich ulubion... Pokaż więcej

dzisiaj zrobilam gulasz musze przyznac ze przepyszny moj 4 letni synek jest taki wybredny a tu nagle chcial dokladke naprawde smaczny dziekuje bardzo za przepis teraz dolacze go do moich ulubionych.maz jak wroci z pracy to mysle ze takze bedzie jemu smakowalo.przepis godny pochwalenia.pozdrawiam

Zgłoś 09.08.2006 vivonka

superowy przepis!!!!!!!!!! dzięki!!! jestem na diecie i już mi się znudziły te surówki i inne takie. a to fajne jest:) i nieskomplikowane - akurat dla takiej "niedzielnej" kucharki jak... Pokaż więcej

superowy przepis!!!!!!!!!! dzięki!!! jestem na diecie i już mi się znudziły te surówki i inne takie. a to fajne jest:) i nieskomplikowane - akurat dla takiej "niedzielnej" kucharki jak ja:)

ps. dla mnie samo masło jest ok.

Zgłoś 14.09.2006 Gapa

Dobre, wrecz pyszne. Dzieki za przepis.

Zgłoś 12.12.2006 female

Pycha,pycha !!! Ja zrobilam bez masla ;)

Zgłoś 20.12.2006 dadada

myślicie,ze można zrobić wersje z pomidorami z puszki lub koncentratem pomidorowym? wlasnie mi sie wszystko dusi i zastanawiam sie czy dodac czy zrezygnowac a nie chce spieprzyc

Zgłoś 22.03.2007 Koooti

Zrobilem . Wyszlo super . trzeba jednak zagescic maka ze smietana bo z maslem bylo raczej wodniste .

Zgłoś 11.06.2011 anolia

genialne, pyszne zaje......, wszystko jak w przepisie tylko piersi z kurczaka dałam 2 podwójne, doprawiłam po swojemu i zagęściłam lekko mąką....wyszło cudnie...na stałe w moim menu

Zgłoś 04.11.2007 Artur

Ja dodałem jeszcze kukurydze konserwową ,a mieso dzien wczesniej zamarynowałem palce lizać:)

Zgłoś 10.11.2007 grzegorz pulawy

zrobiłem przepis jest wyśmienity,naprawde polecam!

Zgłoś 13.11.2007 kiciunia

Naprawde doskonały przepis , no i oczywiście gulasz. Gorąco i bardzo smacznie polecam. Prosząc o więcej takich przepisów

Zgłoś 22.01.2008 Danusia

Pycha:) Podalysmy z kasza gryczana, na prawde smakowalo!!!!

Zgłoś 24.01.2008 EWA

Ja taki gulasz robię od dawna, nazywając go potrawką z kurczaka. Do zagęszczenia dodaję serki topione śmietankowe lub paprykowe, ok. 4-5 trójkącików. Smak sosu jest rewelacyjny.

Do innych... Pokaż więcej

Ja taki gulasz robię od dawna, nazywając go potrawką z kurczaka. Do zagęszczenia dodaję serki topione śmietankowe lub paprykowe, ok. 4-5 trójkącików. Smak sosu jest rewelacyjny.

Do innych sosów równiez dodaję serki, nie używam mąki w ogóle.

Zgłoś 08.04.2008 aga

Dzis zrobilam tego kurczaka znajomym. Wszystkim, w tym rowniez mi, bardzo smakowalo. Nawet poprosili bym gotowala czesciej (a gotowac w ogole nie umiem). Jest jedna wada tego przepisu: 2 godziny... Pokaż więcej

Dzis zrobilam tego kurczaka znajomym. Wszystkim, w tym rowniez mi, bardzo smakowalo. Nawet poprosili bym gotowala czesciej (a gotowac w ogole nie umiem). Jest jedna wada tego przepisu: 2 godziny pracy. Fakt, prawdopodobnie to przez brak doswiadczenia, ale marchewka strasznie dlugo pozostaje twarda. nastepnym razem kupie ugotowana, zamrozona w jakims supermarkecie. Powinno to skrocic czas przygotowania. Przepis pyszny :)

Zgłoś 19.04.2008 kasienka_66

Jak dla mnie sosik rewelacja. Dziekuje za przepis pozdrawiam

Zgłoś 07.03.2011 tosca

Zrobiłam, podczas przyrządzania jakoś mi ta marchew nie pasowała - ale efekt finalny - pycha,

Zgłoś 28.06.2008 filipinka

dziękuje Tobie Agnieszko.mam z reguły dwie lewe ręce do gotowania,jednak twój gulasz zachwycił mojego męża.bardzo mu smakowal i mnie równiez.jeszcze raz wielkie dzieki :)) całuski dla Ciebie.Pokaż więcej

dziękuje Tobie Agnieszko.mam z reguły dwie lewe ręce do gotowania,jednak twój gulasz zachwycił mojego męża.bardzo mu smakowal i mnie równiez.jeszcze raz wielkie dzieki :)) całuski dla Ciebie.

Zgłoś 27.08.2008 Kinga

no,gulasz wyszedł niczego sobie.Nie miałam papryki,więc dodałam w proszku:),kapke ketchupu i chyba nie zepsułam tym smaku,przeciwnie...Na końcu dodałam jeszcze zieloną pietruszke i palec lizać.<... Pokaż więcej

no,gulasz wyszedł niczego sobie.Nie miałam papryki,więc dodałam w proszku:),kapke ketchupu i chyba nie zepsułam tym smaku,przeciwnie...Na końcu dodałam jeszcze zieloną pietruszke i palec lizać.

Zgłoś 03.09.2008 Patrycja24

Przepis świetny wszyscy byli zachwyceni warto było spróbować.

Zgłoś 10.09.2008 siwa1

Jednym slowem - Rewelacja.

Zrobilam i niestety musialam wyjsc z domu, jak wrocilam moj syn mowi: mamo zostawilismy Ci trosze sosu ( te troszke tylko dno przykrywalo). Moi mezczyzni stwie... Pokaż więcej

Jednym slowem - Rewelacja.

Zrobilam i niestety musialam wyjsc z domu, jak wrocilam moj syn mowi: mamo zostawilismy Ci trosze sosu ( te troszke tylko dno przykrywalo). Moi mezczyzni stwierdzili ze chca czesciej bo jest to pyszne danie.

Na stale zagosi w moim menu

Polecam

Zgłoś 16.09.2008 hagana

Dobre

Zgłoś 31.01.2009 pieczarka

Pyszne! ja dodalalm pokrojone w kostke ziemniaki ktore w czasie gotowania przeszly sosikiem, pycha !!!! z zielona salata podane stanowi szybkie danie do bialego winka!!

Zgłoś 10.11.2009 Ania

Bardzo smaczne, łatwe w przygotowaniu, zajadaliśmy sie tym całe dwa dni i nie mieliśmy jeszcze dość ;-)))

Zgłoś 14.06.2009 radziu66

a gdzie czosneeeeek?ja daje dużo czosnku i troche mniej masła i wychodzi zaje.......!!!!

Zgłoś 08.10.2011 martucha

przepis genialny, ja również zagęściłam śmietaną oraz dodałam papryczki chilli dla ostrzejszego smaku. Podawałam z pampuchami-polecam!!!!

Zgłoś 09.01.2010 mmm

przepis rewelacyjny :) pychotka

Zgłoś 18.11.2009 fazi

Spoko przepis Pozdrawiam

Zgłoś 19.02.2010 kana215

gulasz po prostu rewelka:) mniam mniam. szkoda że dopiero teraz go znalazłam:(

Zgłoś 09.10.2009 marta

pycha!!! juz kij z miesem,ale ten sos! mam ochote go pic zamiast herbaty:) nie dostalam pieczarek,ale dodalam wczesniej podgotowane suszone grzyby.wyszlo boskie:)

Zgłoś 09.10.2009 marta

Agnieszko,jesli masz jeszcze jakies przepisy trafione w 10,to podziel sie bardzo prosze :) ide jesc gulaś,bo jeszcze cieply;)

Zgłoś 12.10.2009 justyna

ja dziś zrobie na obiadek i mam nadzieje ze bedzie dobre:)

Zgłoś 22.09.2009 Sivka G.K

Witam!

Z przyjemnością wracam do tego przepisu, a to co mnie zainspirowalo do tego to zakup puszki mleka kokosowego. Napisz Agnieszko czy pasuje mleko koko.do tego dania? Pomyślalam tez o... Pokaż więcej

Witam!

Z przyjemnością wracam do tego przepisu, a to co mnie zainspirowalo do tego to zakup puszki mleka kokosowego. Napisz Agnieszko czy pasuje mleko koko.do tego dania? Pomyślalam tez o dodaniu przyprawy cary, ale boje sie zaryzykować.Dzieki za odpowiedź:)

Zgłoś 22.09.2009 Sivka G.K

Tak jak pislalam w 2005 roku...boże jak ten czas zapier....!duszona cukinia JEST REWELACYJNA z poniższego przepisu

http://pesto.art.pl/kuchnia/warzywa/cukinia/cukinia_calosc.php

Je... Pokaż więcej

Tak jak pislalam w 2005 roku...boże jak ten czas zapier....!duszona cukinia JEST REWELACYJNA z poniższego przepisu

http://pesto.art.pl/kuchnia/warzywa/cukinia/cukinia_calosc.php

Jestem amatorem cukini i wiem co mowie.....leczo przy tym wysiada, te młode cukinki rozpływające się w ustach są po prostu niebo w gębie!

Zgłoś 24.02.2010 iwcia

swietny przepis,zrobie dzis na kolacyjke mojemu Ukochanemu :-) zamiast ziemniakow podam z kasza gryczana

Zgłoś 22.08.2011 Andrzej

zdecydowałem się z robić ten gulasz dzisiaj (22 08 2011r ) jak skończę i żona pochwali to uznam że jest ok.

Zgłoś 22.08.2011 andrzej

ok

Zgłoś 22.08.2011 Grzes

Test ....

Zgłoś 24.03.2010 Karola25

Jedzonko pierwsza klasa, dziś robie drugi raz:) Pozdrawiam!

Zgłoś 22.08.2011 Andrzej

zdecydowałem się z robić ten gulasz dzisiaj (22 08 2011r ) jak skończę i żona pochwali to uznam że jest ok.

Zgłoś 22.08.2011 Andrzej

zdecydowałem się z robić ten gulasz dzisiaj (22 08 2011r ) jak skończę i żona pochwali to uznam że jest ok.

Zgłoś 17.05.2011 Asia

Witajcie! Właśnie dokonałam dzieła... Nie obyło się bez modernizacji, jednakże, jak sądzę, bez większego wpływu na efekt końcowy. Zamiast 3 cebul, użyłam 1,5 cebuli i 1 pora. Nie obyło się też b... Pokaż więcej

Witajcie! Właśnie dokonałam dzieła... Nie obyło się bez modernizacji, jednakże, jak sądzę, bez większego wpływu na efekt końcowy. Zamiast 3 cebul, użyłam 1,5 cebuli i 1 pora. Nie obyło się też bez papryki ostrej-przyprawy. Przed zagęszczeniem, bo jednak odrobinę zagęściłam sos ( mąka+śmietana) dodałam sosu sojowego. Do marynowania kurczaka użyłam przyprawy Kamis "Przyprawa do kurczaka złocista"- leżakował w lodówce całą noc. Kurczaka jak i warzywa smażyłam na oliwie z oliwek. Moim zdaniem niezbędna jest natka pietruszki, można posypac potrawę już na talerzu, podnosi walory smakowe potrawy.

Przepis fantastyczny i ja również, jak moja poprzedniczka, bardzo żałuję, że znalazłam go dopiero teraz. Ale bardzo się cieszę, że "od pierwszego wejrzenia" przekonał mnie w swej prostocie, skusił tyloma pozytywnymi komentarzami. Powtórzę każdemu wahającemu się czy przyżądzic to danie, naprawdę WARTO, gorąco polecam! Dziękuję Agnieszko:)

Zgłoś 11.05.2011 Kry

Oszzz kurna właśnie skończyłem robić i muszę powiedzieć , że jest mega ale to mega zajebiste :)

Zgłoś 25.05.2010 bialobrzesia

Kurczaka zaprawiłam w masełku i w curry (1 łyżeczka czubata curry i 3 łyżeczki masła - całość trzeba podgrzać aby masło z curry się wymieszało). I zamiast kostki rosołowej przyprawiłam VEGETĄ. P... Pokaż więcej

Kurczaka zaprawiłam w masełku i w curry (1 łyżeczka czubata curry i 3 łyżeczki masła - całość trzeba podgrzać aby masło z curry się wymieszało). I zamiast kostki rosołowej przyprawiłam VEGETĄ. Pychotka.

Zgłoś 17.06.2010 Kołk;)

zrobiłam przepis według przepisu tylko zagęściłam mąką i dodałam trochę papryki ostrej do smaku. Pychaaaa! gorąco polecam ten przepis!

Zgłoś 18.06.2010 Rob

Skonczcie z tym zageszczaniem barany,bo mdli,ktos podal fajny przepis a tu ojciec Rydzyk jak na polaka przystalo musi byc zawsze cos.Pozdrawiam tych normalnych a zjeby niecg]h ida na huj.

Zgłoś 22.06.2010 Madlen

Właśnie skończyłam gotować gulasz. Pachnie wspaniale, a jeszcze lepiej samkuje. Starałam się przyrządzić go zgodnie z przepisem autorki, acz kolwiek troszeczke go zmodyfikowałam. Nie wiem czy au... Pokaż więcej

Właśnie skończyłam gotować gulasz. Pachnie wspaniale, a jeszcze lepiej samkuje. Starałam się przyrządzić go zgodnie z przepisem autorki, acz kolwiek troszeczke go zmodyfikowałam. Nie wiem czy autorka miała na myśli przyprawę kamis złocisty kurczak bo w taką posypałam kurczaka i odstawiłam na czas krojenia pozostałych składników. Kurczaka podsmażyłam na dużej czubatej łyżce masła. I już do prawie miekkich warzyw (podsmarzanych na oliwie z oliwek) dorzuciłam podsmażonego kurczaka i trochę podlałąm przegotowaną wodą i tak dusiłam pod przykryciem. Na koniec dodałamm trochę śmietanki 18%. Wg mnie tak przyprządona potrawa nie potzrebuje zasamarzania i innych metod zagęszczania.

Zgłoś 06.07.2010 Ewa.

No super wyszło:) Poszłam na całość i ugotowałam to teścią. Choć nie przepadają za moja kuchnia byli zachwyceni:) Bardzo dziękuję;*

Zgłoś 13.07.2010 Monia

wspaniały przepis

Zgłoś 21.11.2010 KUCHCIK

Genialny przepis - szybki, prosty, a efekt miodzio.

Zgłoś 18.08.2010 Piter

Mi również się udało i wyszło smacznie, chociaż trochę przedobrzyłem dodając masło (w zasadzie margarynę z dodatkiem masła w zastępstwie "masła masła") gulasz jest teraz, jak to określ... Pokaż więcej

Mi również się udało i wyszło smacznie, chociaż trochę przedobrzyłem dodając masło (w zasadzie margarynę z dodatkiem masła w zastępstwie "masła masła") gulasz jest teraz, jak to określam, "za dobry" :P

Zgłoś 08.11.2010 malzenstwo

Witam , wlasnie zrobilam razem ze swym mężem gulasz i wyszedł znakomicie ! Naszym zdaniem najlepiej podawać gulasz z puree. Najlepiej 1/3 kostki masła i odrobine śmietany ( 2 łyżeczki) . Pozdraw... Pokaż więcej

Witam , wlasnie zrobilam razem ze swym mężem gulasz i wyszedł znakomicie ! Naszym zdaniem najlepiej podawać gulasz z puree. Najlepiej 1/3 kostki masła i odrobine śmietany ( 2 łyżeczki) . Pozdrawiamy

Zgłoś 06.11.2010 kamcio

maslo zageszcza sosy,ale musi byc schlodzone!pozdro:)

Zgłoś 10.01.2011 kala

Zrobilam wlasnie, wszamalam i smakuje przepysznie. Dodalam ugotowanych ziemniaczkow na koncu i bylo perfect. Dzieki za przepis.

Zgłoś 03.01.2012 leszek

niedobre jak skurwysyn

Zgłoś 01.02.2012 Monika

Ja dodaję jeszcze puszkę pokrojonych pomidorów i więcej wody i robię w ten sposób pyszną zupkę. Doprawiam ostrą papryką z torebki i jest super zupka ;)

Zgłoś 09.02.2012 Magda

Nareszcie ! znalazłam przepis na gulasz bez gotowców, dzięksy :) Na pewno troszkę zmodyfikuję ;)

Zgłoś 27.02.2012 Karolina

Dziekuje, przyszny i latwy przepis! Ja dodalam jeszcze Winiary Pomysl na Gulasz, super wykonczylo smak! Polecam

Zgłoś 26.02.2012 pati

Dzięki za bardzo dobry przepis:) było pyszne, tylko zamiast masła zagęściłam mąką i smietaną:)

Zgłoś 27.03.2012 Kasiuniaa

cos niesamowitego ! paluchy lizac po prostuu :D

Zgłoś 23.12.2012 ZAQ

Zamiast przyprawy do kuraka dałem przyprawę Gyros (też kamisa). Dodałem też czosnek granulowany i 1 ząbek świeżego. całość dodatkowo zagęściłem łyżką mąki rozpuszczonej w zimnym rosole. Podane z... Pokaż więcej

Zamiast przyprawy do kuraka dałem przyprawę Gyros (też kamisa). Dodałem też czosnek granulowany i 1 ząbek świeżego. całość dodatkowo zagęściłem łyżką mąki rozpuszczonej w zimnym rosole. Podane z ryżem przypomina w smaku pseudochińszczyznę mojej mamy.PYCHA

Zgłoś 30.12.2012 ania

Niebo w gębie! Super zaskakujący smak - dzięki za przepis! Zrobiłam krok po kroku jak pisze, tylko do podsmażania wykorzystałam oliwe z oliwek zamiast oleju i to też się przyczyniło do super sma... Pokaż więcej

Niebo w gębie! Super zaskakujący smak - dzięki za przepis! Zrobiłam krok po kroku jak pisze, tylko do podsmażania wykorzystałam oliwe z oliwek zamiast oleju i to też się przyczyniło do super smaku! Rewelka