Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Gyros z żołądków drobiowych

Tekst i foto Ana 24-10-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty60 min.?

Składniki:

500 g żołądków drobiowych, olej do smażenia, przyprawa Gyros KOTANYI.

Jak przyrządzić:

1. Żołądki dokładnie umyć i oczyścić,włożyć do rondla, zalać wodą i gotować na małym ogniu do miękości.
2. Miękkie żołądki wyjąć, przestudzić i pokroić na małe kawałki.
3. Rozgrzać tłuszcz na patelni i obsmazyć serca dodając 3 łyżeczki przyprawy Gyros KOTANYI.

Jak podawać?

Podawać z ziemniakami lub pieczywem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 30.10.2004 lusia

zoladki czy serca w koncu sa w tym gyrosie?? Hihihihih

Zgłoś 04.11.2004 Bahus

Przez żołądek do serca:)))

Zgłoś 23.11.2004 HELENA

Co Wy nie wiecie!! Zawsze podczas gotowania z żołądków robią się serca. Nawet jak są pokrojone w paseczki sercowe.

Zgłoś 17.12.2004 KLUCZYCZEK

POMYLIC KAZDEMU SIE WOLNO W KAZDYM RAZIE KAZDY WIE O CO CHODZI CO NIE GLABY

Zgłoś 12.02.2005 Arturski

Mniam mniam !!! Serce lizac !!!

Zgłoś 16.11.2005 zofia!

kobieto! czy ty masz pojecie co to znaczy gyros????

Zgłoś 01.03.2006 prima38

HAHA,NAZWIJ TO "ŻOLĄDKI W GYROSIE" ALBO GYROS DLA BEZDOMNYCH:)

GYROSA SZKODA I JEGO POCHODZENIA...ZACHOWAJMY KULTURĘ KULINARNĄ