Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Halibut na parze z warzywami

Tekst i foto Magda 24-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
215 złprosty30 min.niska

Składniki:

60 dag filetów z halibuta,
sól,
biały pieprz,
cytryna,
strąk papryki zielonej,
2 pomidory,
1 cebula,
1 łyżka oleju,
2 łyżki krojonych zielonych oliwek,
po pół pęczka natki pietruszki i szczypiorku


Jak przyrządzić:

Rybę opłukać, pokroić na porcje, skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem i solą, ugotować w parowarze. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w drobną kostkę, cebulę obrać, posiekać w kostkę, zeszklić na oleju. Pomidory umyć, pokroić w kostkę, natkę i szczypiorek opłukać, posiekać, paprykę, pomidory, osączone oliwki, natkę i szczypiorek wymieszać z cebulą, przyprawić solą i pieprzem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 17.06.2013 gość

Coś w tym jest. Pisała dobre opowiadania, ale jak naispał Hemingway w Ruchomym świecie , jeżeli już ktoś przeczytał Czechowa, to jej opowiadania nie zachwycają, bo są wtf3rne i słabsze. Wartośc... Pokaż więcej

Coś w tym jest. Pisała dobre opowiadania, ale jak naispał Hemingway w Ruchomym świecie , jeżeli już ktoś przeczytał Czechowa, to jej opowiadania nie zachwycają, bo są wtf3rne i słabsze. Wartośc jej za to widać w tym jak odbierała życie, z jaką intensywno