Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Halibut z koprem na parze

Tekst i foto BACA 06-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
420 złprosty12 min.?

Składniki:

4 kotlety z halibuta (po 200 g),
sok z 1/2 cytryny,
sól,
świeżo mielony pieprz,
odrobina mielonego imbiru,
2 pęczki kopru włoskiego,
4 dag masła,
150 ml wytrawnego białego wina,
150 ml wywaru rybnego

Jak przyrządzić:

Kotlety z halibuta myję, osuszam, skrapiam sokiem z cytryny, przyprawiam solą, pieprzem i imbirem.
Koper włoski drobno siekam.
Wkładam do parowaru. Na wierzchu układam 2 dag masła.
Łączę wino z wywarem rybnym i tym płynem napełniam dolne naczynie parowaru.
Koper podduszam na parze.
Na podduszonym koprze układam rybę, obkładam resztą masła i duszę na parze jeszcze przez 12 minut.

Smacznego!

Jak podawać?

Danie przed podaniem posypuję natką kopru.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.