Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

hiszpańska zupa pomidorowo-cebulowa

Tekst i foto Żaklina 20-01-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
ok. 4-52-3 złprosty20 min.niska

Składniki:

2 cebule,
2 ząbki czosnku,
1 puszka pomidorów lub 2 duże rozdrobnione,
kostka rosołowa,
chili,
sucha bułka lub bagietka,
olej lub oliwa

Jak przyrządzić:

Cebulę zeszklić, dodać czosnek. Poddusić z 1 l wody. Dodać pomidory. Gotować, aż pomidory przestaną smakować surowo. Dodać kostkę i chili. Tuż przed podawaniem wrzucić pokrojoną na większe kawałki bagietkę.

Potrzebne przybory:

Zwykłe kuchenne: garnek, otwieracz do puszek

Jak podawać?

Podawać w bulionówkach lub małych miseczkach.

Uwagi:

Ilość składników dodawać wedle upodobań. Bardzo rozgrzewająca. Wodę dodawać wg upodobań,lepiej na początek mniej, zawsze można dolać.

Czas przygotowania:

Dla początkujących lub zapracowanych.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 14.02.2006 aga

ta zupa jest bardzo dobra,a poza tym szybka i tania.polubila ja moja mama,ktora bardzo nei lubi czosnku.pozdrawiam

Zgłoś 28.01.2006 Dzidzia56

Zupa rewelacyjna. Smak zaskakujacy . Doskonała na zimę. Zachwyciła mojego męża.

Zgłoś 03.03.2006 Żaklina

Dzieki Aga. Widzę, że zupa nie wzbudz zainteresowania choć jest szybka i tania .Może powinnam napisać tania i szybka zupa pomidorowa?

Teraz kupiółam świeże chili w strakach i dodałam zam... Pokaż więcej

Dzieki Aga. Widzę, że zupa nie wzbudz zainteresowania choć jest szybka i tania .Może powinnam napisać tania i szybka zupa pomidorowa?

Teraz kupiółam świeże chili w strakach i dodałam zamiast suszonego . Smak jest inny ciekawszy.

Zgłoś 27.03.2006 Asia

Zupka jest świetna. Można robić różne wariacje - dodać bazyli, albo zrobić na ostro jak ktoś lubi. gotowałam ją kilka razy i jest naprawdę świetna- szybka, tania i dobra

Zgłoś 06.06.2006 mimi

zobaczymy co z tego wyjdzie

Zgłoś 22.08.2006 Heca

Prosty przepis,mało pracy a efekt baaardzo smakowity.Dziękuję Żaklino i proszę o więcej takich przepisów.

Zgłoś 09.11.2006 figla

proponuje makaron ryżowy i posypanie parmezanem na koniec

Zgłoś 28.06.2007 James Bond

Pyszna zupka!

Rozgrzewa i dostarcza energii!

Prosimy o więcej konceptów.

007

Zgłoś 11.08.2009 agniesia6891

zupka dobra. Smakiem przypomina mi chińską zupkę KNOR. Zamiast bagietki dodałam makaron. Ogólnie wniostek taki że jak siostra ją spróbowała to chciała przepis;) Polecam szybka, tania, nisko kalo... Pokaż więcej

zupka dobra. Smakiem przypomina mi chińską zupkę KNOR. Zamiast bagietki dodałam makaron. Ogólnie wniostek taki że jak siostra ją spróbowała to chciała przepis;) Polecam szybka, tania, nisko kaloryczna i dobra

Zgłoś 25.02.2010 Piter

Właśnie zrobiłem te zupę i przyznam że jest smaczna i dodam ja do domowego menu. Dziękuje i pozdrawiam

Zgłoś 13.10.2010 Olcia

Zrobiłam tą zupe i jestem zadowolona:) Wyszła bardzo dora ale zmienilam lekko przepis.