Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Hiszpański kurczak

Tekst i foto Mary 05-08-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złśredni45 min.?

Składniki:

- 8-10 udek kurzych,
- 1/4 szkl. oliwy,
- 2 zabki czosnku (przekroic na pol),
- 4 plasterki gotowanej szynki (pokroic w slupki),
- 1 mala cebula posiekana,
- 1 mala czerwona papryka posiekana,
- 1/4 lyzeczki papryki,
- 1 szkl. rosolu,
- 2 pomidory pokrojone w kostke,
- 1/2 szkl wytrawnego sherry,
- sol i pieprz do smaku.

Jak przyrządzić:

1. Rozgrzac olej w rondlu, dodac nozki i czosnek podsmazyc ok .4-5 min z kazdej strony.
2. Wyjac czosnek z rondla dodac szynke, cebule, papryke i smazyc 3-4 min.
3. Dodac 1/2 szkl rosolu, pomidory i gotowac jeszcze 5 min.
4. Dodac reszte rosolu oraz sherry i dusic jeszcze ok. 25 min.

Uwagi:

Podawac z ryzem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.