Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

HIT! Zupa z liści i kiełków rzodkiewki

26.07.2012

Chcesz zaskoczyć gości niecodziennym daniem? Mamy coś dla ciebie. Popisz się zupą z liści rzodkiewek i kiełków. Lekka, dietetyczna, z mięsną wkładką z indyka zaspokoi głód w upalne dni.
Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
215 złśredni30 min.niska

Składniki:

2 średnie ziemniaki,
1 pęczek rzodkiewek,
1 łyżeczka masła,
garść kiełków rzodkiewki,
150 g piersi z indyka,
sól,
pieprz,
słodka mielona papryka,
2 łyżki jogurtu naturalnego.

Jak przyrządzić?

Mięso, umyć, oczyścić i pokroić w drobne kawałki.

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.

Rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki.

Garść listków rzodkiewek umyć i posiekać drobno.

Do garnka wrzucić masło, rozpuścić i chwilę dusić na nim rzodkiewki i ich listki.

Po dwóch minutach do garnka wrzucić ziemniaki i mięso.

Przyprawić.

Zalać trzema dużymi szklankami wody i zagotować.

Gdy ziemniaki i mięso będą miękkie, zupa jest gotowa do podania.

Można ją zabielić dwiema łyżkami jogurtu naturalnego.

Jak podawać?

Przed podaniem posypać kiełkami rzodkiewki.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.