Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Indian dressing

Tekst i foto mariush 24-04-2012

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty15 min.niska

Składniki:

musztarda 175g, wiórki kokosowe 2-3 łyżki, oliwa z oliwek 2 łyżki, miód spadziowy 2 łyżki. Przyprawy: kolendra 1 łyżeczka, lubczyk, tymianek, suszona cebula, czosnek 1-2 ząbki, pieprz cayenne, kilka kropel jasnego soya sosu.

Jak przyrządzić:

Prosta sprawa. Wszystko razem wybełtać (kolendrę lekko stłuc w moździerzu, czosnek przez praskę), przelać do słoika i do lodówki.

Potrzebne przybory:

Moździerz.

Jak podawać?

Pierś kurczaka pociąć na kosteczki, podsmażyć na oliwce, wlać 2-3 łyżki w/w Indian dressing, poddusić z 5 minut i na miskę z ryżem. Pyszota! Sosik dobry też do kanapek... praktycznie z wszystkim.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.