Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Indyczek

Tekst i foto Asiorek 29-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złprosty15-20 min.niska

Składniki:

100 g piersi indyka,
2 średnie pomidory,
2 cebule ze szczypiorem,
3-4 różyczki brokułów,
2 łyżeczki oliwy z oliwek,
2 kostki bulionu warzywnego,
przyprawy do smaku

Jak przyrządzić:

Indyka kroimy na małe kawałeczki, podsmażamy na oliwie
z oliwek (można obsypać dobrymi przyprawami do smaku).
Do podsmażonego indyka dodajemy pomidory pokrojone
w kosteczkę, cebulę i posiekany szczypior, na końcu brokuły i przyprawy. Wszystko razem podsmażamy krótko
i dodajemy bulion warzywny i dusimy jakieś 5 minut, aż warzywa będą miękkie.

Jak podawać?

Tak przygotowanego indyczka podajemy z ryżem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.