Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Indyjska potrawka

Tekst i foto Gogo 26-08-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4-5? złśredni30 min.?

Składniki:

- 2 piersi kurczaka,
- sos egzotyczny Heinz,
- puszka ananasa,
- puszka kukurydzy,
- pestki słonecznika,
- rodzynki,
- papryczka chili,
- delikatny bulion,
- mąka ziemniaczana,
- sól,
- curry.

Jak przyrządzić:

Piersi pokroić w paseczki, posolić przyprawić cury i krótko smażyć. Przełozyć to do garnka dodać pokrojonego ananasa, kukurydzę, rodzynki, pokrojoną papryczkę chili (w zależności od tego czy lubimy bardziej lub mniej pikantnie, dodać łyżeczkę cury. Zalać bulionem, dodać 4-5 łyżek sosu ezgotycznego Hainza i dusić na małym ogniu ok 15 min. Na suchej patelni uprażyć pestki słonecznika i dodac do sosu. Można zaprawić mąką ziemniaczaną.

Jak podawać?

Podawać z ryżem.

Czas przygotowania:

Smażyć krótko i krótko dusić, aby mięso nie było suche.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 18.09.2004 lalapupu

A skad ci przyszlo do glowy, ze ta "potrawka" jest indyjska? Tak tylko pytam :)

Zgłoś 28.09.2004 Gogo

Kiedyś zaserwowałam to pewnej osobie a ona powiedziała: " Pycha... takie indyjskie nie wiadomo co" więc ja skróciłam nazwę i lekko wygładziłam.

Zgłoś 01.10.2004 lalapupu

A, to juz rozumiem ;)

Zgłoś 28.07.2005 Magda

Ja bym nazwala bardziej meksykanska. W kuchni indyjskiej nie uswiadczysz kukurydzy. Ale poza tym pycha!