Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Indyk (lub kurczak) z czosnkiem

Tekst i foto bromba 06-08-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

- 70 dag piersi z indyka (lub kury),
- kilka ząbków czosnku,
- 4 łyżki soku z cytryny,
- 2 łyżki oleju,
- sól, pieprz (najlepiej biały).

Jak przyrządzić:

Mięso kroimy na plastry (można te plastry mięsa lekko pobić), układamy w płaskim naczyniu i posypujemy pokrojonym czosnkiem. Olej mieszamy z sokiem z cytryny, solimy i posypujemy pieprzem. Przykrywamy i pozostawiamy na całą noc - niech nabiera smaku. Następnego dnia lekko wycieramy powierzchnię mięsa i pieczemy na ruszcie po 5-8 minut z każdej strony.

Jak podawać?

Podajemy z sałatą i pieczywem z grilla.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.