Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Indyk pieczony

Tekst i foto Iwona 28-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
415 złprosty60 min.?

Składniki:

Pierś indyka, przyprawa do indyka, sól, papryka słodka w proszku, masło, cynamon, mieszanka warzywna brokuł, marchewka, kalafior, ryż.

Jak przyrządzić:

Pierś nacieramy przyprawami, obkładamy kawałeczkami masła i do piekarnika na godzinę. Mieszankę warzywną (mrożonka) gotujemy na parze, przyprawiając ją do smaku solą i szczyptą cukru, do całości podajemy ryż lub ziemniaki. Smacznego.

Potrzebne przybory:

piekarnik, brytfanna, wkładka do gotowania na parze

Jak podawać?

Pokrojoną w plasterki i upieczoną pierś położyć na talerz z ryżem bądź z ziemniakami i do tego warzywka.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 19.12.2006 madzias

w tym ptzepisie nie ma zdęci a osoby które przygotowują potrawę chciałyby zobaczyć jak potrawa wygląda po przyżądzeniu