Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Indyk w jarzynach

Tekst i foto wiesia 24-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
415 złprosty20 min.niska

Składniki:

pierś indyka, ryż, marchew, brokuły, kalafior, szpinak, zioła świeże - bazylia, majeranek, kolendra, koper, pietruszka, czosnek, zioła prowansalskie, curry

Jak przyrządzić:


Pierś indyka rozciąć na duży plaster, położyć na pierś szpinak z czosnkiem i troszkę curry, na to rozmrożone warzywa (mieszanka marchew kalafior i brokuły), to wszystko posypać świeżymi ziołami i ziołami prowansalskimi i na końcu curry. Zawinąć pierś w roladę, gotować na parze 20 min. Ryż posypać ziołami i curry i jednocześnie gotować razem z roladą z piersi zindyka.

Potrzebne przybory:

naczynie do gotowania na parze

Jak podawać?

Z ryżu łyżką do lodów zrobić kuleczki, roladę pokroić w paski - będzie koloro i wszystko posypać pietruszką i koperkiem - bardzo szmaczne i pięknie wygląda.

Uwagi:

Danie dla 4 osób: tanie, ławtwe i błyskawicznie do zrobienia.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.