Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Indyk w warzywach

Tekst i foto EWIK 06-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
410 złprosty35 min.niska

Składniki:

30 dag piersi indyka,
140 ml gęstej śmietany,
10 dag marchwi,
po 5 dag fasolki szparagowej, zielonego groszku (może być mrożony), kukurydzy (może być mrożona),
2 łyżeczki estragonu,
sól, pieprz

Jak przyrządzić:

Marchew i fasolkę kroimy w kostkę.
Wszystkie warzywa wkładamy do dolnej miski parowaru, przykrywamy i gotujemy 15 minut.
Indyka kroimy w paski, miksujemy go ze śmietaną, doprawiamy do smaku i mieszamy z ugotowanymi warzywami.
Masę przekładamy do 4 żaroodpornych miseczek.
Miseczki układamy w środkowej części parowaru i gotujemy około 20 minut.

Jak podawać?

Polecam skropić potrawę przed podaniem sosem winegret.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.