Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Indyk z owocami w galarecie

Tekst i foto marta 21-12-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złśredni30 min.?

Składniki:

- pierś indyka,
- puszka brzoskwiń,
- puszka ananasów,
- pół szklanki bulionu,v
- po łyżeczce bazylii szałwi i mięty,
- łyżka żelatyny,
- masło do wysmarowania formy,
- sól,
- pieprz.

Jak przyrządzić:

Pierś indyka natrzeć solą, pieprzem i ziołami. Głęboką formę wysmarować masłem, ułożyć mięso i piec w piekarniku około 30 min w temperaturze 220 , polewając obficie na zmianę bulionem, sokiem brzoskwiniowym i sokiem ananasowym. Upieczone mięso ostudzić. Do gorącego sosu dodać żelatynę namoczoną w dwóch łyżkach zimnej wody. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia i oziębić.
Zimne mięso pokroić, ułożyć na półmisku, udekorować owocami, zalać gęstniejącą galaretką i odstawić w chłodne miejsce.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 29.12.2008

Zgłoś 18.06.2013 gość

Witam,Nie wątpię, że to ciastko włoskie, co Pani proupnoje, jest na pewno dobre, ale jak mf3wiłem, to nie prawdziwe tiramisu!Może Pani z Rzymu dodała swojej fantazji kulinarnej, ale ja mf3wiłem,... Pokaż więcej

Witam,Nie wątpię, że to ciastko włoskie, co Pani proupnoje, jest na pewno dobre, ale jak mf3wiłem, to nie prawdziwe tiramisu!Może Pani z Rzymu dodała swojej fantazji kulinarnej, ale ja mf3wiłem, to nie prawdziwe tiramisu!Widzi Pani, jedna z moich misji w