Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Indyk z warzyami i ryżem

Tekst i foto Lila 27-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty30 min.średnia

Składniki:

pierś indyka, warzywa na patelnię, ryż

Jak przyrządzić:

Najpierw pokroic pierś indyka na drobne kawałki, potem położyć na patelnię, na której znajduje się woda, dodać czosnku i przyprawy do mięs, może też być przyprawa do grilla. Dusić pod przykryciem przez 15 min, nie dodawać soli, bo sól zatrzymuje wodę. Jednocześnie można gotować ryż. Następnie dodać do tego indyka warzywa i dalej dusić pod przykryciem przez ok. 10 min. Gdy woda się wygotuje, to dolać. Następnie dodajemy ryż na patelnię i mieszamy:) Potrawa gotowa - sycąca, zdrowa i pożywna. Dobra dla studentów, hehe:)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.