Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Jaja Cygana

Tekst i foto andrzej 13-05-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

Jajka, wątróbka drobiowa, cebula, pieczarki, sól, pieprz, tłuszcz do smażenia.

Jak przyrządzić:

Podsażamy pokrojoną cebulę i pieczarki do miękkości. Dodajemy pokrojoną w cieniutkie paski wątróbkę i chwilę dalej smażymy, meszając. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wbijamy jajka i nadal smażymy, mieszając, aż całość będzie miała zadowalającą konsystencję. Ostatecznie doprawiamy.

Uwagi:

Wątróbka musi być cieniutko krojona. Dla siebie robię: 1 średnią cebulę, 2-3 peczarki, 2-3 wątróbki, 2-3 jajka.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 14.05.2007 swietne danie!

umnie nazwa to "watrobka po cygansku".

Zgłoś 21.05.2007 konczita

musi byc pycha :)

mi to przypomina watrobke po zydowsku ;) tylko tamta jest jajami na twardo w formie pasztetu.

Zgłoś 17.01.2008 Kasiulka

Pychota... W domu zajadali się jak nigdy... Proste, tanie i smaczne... :)

Zgłoś 17.03.2008 Gieniuszka

mi smakowało, mężowi nie (a nazwy mu nie podałam), a szkoda bo myślałam że zagości na stałe.