Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Jaja faszerowane krewetkami

Tekst i foto Pracownik sklepu Kuchnie Świata 21-04-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
623, 03 złprosty30 min.-

Składniki:

6 jaj ugotowanych na twardo,
100 g krewetek,
3 łyżki naturalnego jogurtu,
3 łyżki majonezu,
sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

Ugotowane na twardo jaja przekrój na połówki i wyjmij z nich żółtka. Krewetki podsmaż na oliwie z solą i pieprzem, po czym odłóż kilka do dekoracji, a resztę drobno posiekaj. W miseczce rozgnieść żółtka, dodaj majonez, jogurt oraz posiekane krewetki - wszytko dobrze wymieszaj i przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Połówki jaj napełnij farszem i przed podaniem udekoruj całymi krewetkami.

Potrzebne przybory:

Nóż, patelnia, siekacz, łyżka do wymieszania.

Jak podawać?

Potrawę najlepiej serwować jako śniadanie lub jako przekąskę.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 17.06.2013 gość

It's really great that people are shrniag this information.