Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Jajecznica na czosnku

Tekst i foto mmaf 23-03-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
12 złprosty15 min.wysoka

Składniki:

2 jaja,
3 ząbki obranego czosnku,
łyżka masła,
sól, pieprz (do smaku)

Jak przyrządzić:

Czosnek posiekać w drobne plasterki i lekko zrumienić na maśle.
Na czosnku zrobić jajecznicę z samych białek.
Po usmażeniu zdjąć z ognia, dodać żółtka, wymieszać. Doprawić do smaku.

Smacznego!

Jak podawać?

Np. na grzance.

Uwagi:

Ząbków czosnku można dać mniej, ale też wiecej :)
Po lekkim przesmażeniu czosnek łagodnieje.
Pyszneee!!!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 26.04.2006 ilonka

kocham cie misiu !!!

Zgłoś 05.03.2007 Marcia

Bardzo dobra jajecznica! Naprawde! Zróbcie!

Zgłoś 18.06.2013 gość

Frankly I think that's abslotuely good stuff.

Zgłoś 18.06.2013 gość

That's not just logic. That's rlealy sensible.

Zgłoś 19.06.2013 gość

wNb5MI cnlqzfrxsuur