Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Jajecznica na parze

Tekst i foto Ania 27-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
13 złprosty20 min.150

Składniki:

2 jajka,
marchewka,
pół łyzeczki szczypiorku

Jak przyrządzić:

Rozbij jajka, roztrzep i dodaj do nich ugotowaną i startą na drobne wiórki marchewę.
Delikatnie wymieszaj.

Przełóż do miseczki i wstaw do parowaru (lub miseczkę posmarowaną masłem,, ustawić na naczyniu z wrzącą wodą).
Ogrzewaj aż do ścięcia się białka.
Dodaj drobno posiekany szczypiorek.

Jak podawać?

Potrawę podajemy na talerzu, podając widelec.
Talerz może być udekorowany listkiem sałaty i pomidorami.

Uwagi:

Jajecznicę można podawać z bułką pszenną i plasterkami pomidora.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 29.05.2006 Łobuz

No już bez przesady z tymi przepisami "na parze". Czy wszyscy są wrzodowcami???!!!!!!

Zgłoś 21.09.2006 yoko

ale nie ktorzy sa! calkiem nie zle...:)

Zgłoś 25.12.2006 Karolina

Mój chłopak był tym zachwycony!!!