Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Jajecznica na prawdziwkach

Tekst i foto Andrzej 16-04-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty20 min.?

Składniki:

Kilka kapeluszy suszonych prawdziwków, masło, jajka, sól.

Jak przyrządzić:

Należy obgotować przez około 10 min kilka kapeluszy prawdziwków (wyłącznie kapelusze i to najlepszej jakości, bez robaków). Po wyjęciu z wody grzybki pokroić w kostkę około 2 cm i następnie obrumienić na maśle przez kilka minut. Wbić jajka i dosolić do smaku i usmażyć jak jajecznię.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?

Z pieczywem.

Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 05.05.2006 elusia

jadlam nie raz - pyszności polecam

Zgłoś 20.05.2006 iwo

no, pycha