Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Jajecznica z podgrzybkami

Tekst i foto Kalinka 07-10-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
1-25 złprosty5 min.średnia

Składniki:

Kilka grzybów, 3 jajka, sól, pieprz, tłuszcz.

Jak przyrządzić:

Grzyby pokroić na kawałki, zesmażyć na maśle (najlepiej, ale może być olej, smażymy dłużej niż pieczarki) z odrobiną soli, wbić 3 jajka. Smażyć, mieszając cały czas, aż się zetnie. Dodać soli do smaku (ja daję dużo, ale to zależy od indywidualnych upodobań).

Potrzebne przybory:

nóż, deska do krojenia, patelnia

Jak podawać?

Na ciepło, z chlebem.

Czas przygotowania:

To prosta i pyszna potrawa, świetna na jesienne poranki!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 13.10.2008 joanna

Jeśli jajecznica - to tylko z sitaków z boczkiem i cebulką!!!Palce lizać nie ma lepszego grzyba!!